Az év csomagolása ? - A megújult Craigellachie
2014. október 05. írta: Barman's Choice

Az év csomagolása ? - A megújult Craigellachie

Elképesztő fantáziával rendelkeznek a single malt whisky világának marketingesei . A különbőző PR és marketingcégek állandó innovációja időnként komolyan betalál , időnként túlzásokba esik . A maltok megjelenése fele-fele arányban passzol vagy épp üt el az adott lepárlóról elképzelt imázshoz képest . Láttunk már remek whiskyt borzasztó külsővel , ahogy átlagos whiskyt pazar megjelenéssel . A Bacardi csoport nemrég jelentette be , hogy teljes single malt portfólióját megújítja . Ez nem csak azért volt nagy hír , mert egyszerre öt lepárlót is érint , hanem azért is , mert a Bacardi nem aprózta el még ezt sem . Lepárlónként 4-5 teljesen új külsejű és új tartalmú whiskyket hoz ki fél éven belül . És ráadásul mindegyik korjelölt ! A Bacardi , vagy , hogy pontosabbak legyünk a whisky szekciója, a Dewar's csoport ritkán szerepelt a maltjaival a hírekben az elmúlt évtizedben , most pedig az év egyik legnagyobb dobása fűződik a nevükhöz . Az Aberfeldy , Royal Brackla , Macduff , Craigellachie , Aultmore kvintett első bemutatkozója az Aberfeldy volt . És amikor megjelent , akkor a puritánabb , a tradiciókhoz jobban ragaszkodó rajongók elégedetten csettinthettek . Az új Aberfeldy dizájn eltér a modern , trendi csomagolásoktól és a hagyományosabb , bár grafikájában egyátalán nem érdektelenebb formával jelentkezett . Ezek után az ember kiváncsian várta , milyen arculatot kap a többi négy szelekció .  A legnehezebben érthető profilú Craigellachie lehet a megszépült Aberfeldy mellett a bejelentés nagy nyertese . Egyrészt mert az új palackozásai heteken belül megjelennek , másrészt talán a legszélesebb kínálatot kreálták neki a változás jegyében . A Craigellachie 13 Year Old , 17 Year Old , 19 Year Old, 23 Year Old nem csak mennyiségi robbanást jelent a márka számára , hanem apró extraként az iparág is odafigyelhet rájuk , hiszen a megszokott 12-15-18-25 év helyett a Craigellachie maltok kora szokatlannak hat.. Azt hiszem megnyugodhatunk . A Dewars remekül beletalált abba , amire a single malt whisky világnak szüksége van . Tradicionálisabb dizájn , kellően színes és egyedi megjelenés , ritka maltok . Hogy milyen maga a whisky ? A kóstolási jegyzetekből az is kiderül hamarosan .

Nézzétek ezt a szép szelekciót .

Craigellachie_range

craigellachie_13_year_old_ps

craigellachie_17_year_old_ps

craigellachie_23_year_old_ps

Jól néznek ki , nem ? És még vissza van az Aultmore , a Brackla , meg a Deveron név alatt kijövő Macduff . Tényleg öröm látni , nem csak azt , ahogy kinéznek az új Dewar's tagok , hanem azt is , hogyan szélesedik a paletta egy többnyire árnyékban lévő single malt portfólióval bíró cég által .

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása