Nagykorú - Arran 18 Year Old
2015. február 18. írta: Barman's Choice

Nagykorú - Arran 18 Year Old

 

Végre elérkezett az Arran Distillery nagy pillanata . Egy hónap múlva a polcokon a lepárló első tizennyolc éves hivatalos palackozása .

Évek óta készült erre a kiadásra a lepárló . Tizenhat éves és a tavaly megjelentetett tizenhét éves whisky vezette fel ezt a mai bejelentést . Az italok nem csak idősebbek lettek évről évre hanem a whiskyk minősége is egyre szebb és kerekebb élményt nyújtott . Kijelenthetjük , hogy nagyon szép felvezetői voltak a 18 évesnek , amely maltra a lepárló szinte alapítása óta készült.

A kilencezer palacknyi mennyiségben kiadott , ezzel limitáltnak nevezett single malt nyitóára nagyjából 70-73 font közt fog mozogni . A whisky színe mély arany , aromáiban sült őszibarack mézzel és pirított mandulával . Jellegzetes jegyei a pörkölt Sherry hordónak finom fűszerekkel. Ízben viasz , kandírozott gyömbér és édess créme brulée , karamellizált barna cukor . Vízzel virágos jegyek , makadámdió és narancslekvár . Lecsengésben mogyoró és nugát keveredik enyhén pirított kaláccsal és karamellizált alma.

 

18yo

Ezzel a korjelölt whiskyvel az Arran mérföldkőhöz érkezett . Mert hiába nem számít a kor mint tudjuk de azért egy 18 éves hivatalos palackozás a no-age-statement single maltok korszakában jelzésértékűnek számít . Azt jelzi vele egy lepárló , hogy felnőtt és büszke . Well done Arran , see you in March !

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fezmin 2015.02.18. 18:18:07

Ez nem lesz az alapsor tagja? Vagy csak szép lassan?
süti beállítások módosítása