Az új kerettag - Laphroaig Select Cask
2014. április 09. írta: Barman's Choice

Az új kerettag - Laphroaig Select Cask

 

Egyre ritkább olyan híreket kapni a Laphroaig Distillery tájáról  ami ne arról szólna , hogy épp milyen whiskyvel bővítették a travel retail kínálatukat . A kiskereskedelmi mennyiségben megjelentetett , vámmentes üzletek polcaira szánt divatos dizájn whiskyk , mint a QA , a PX , az An Cuan Mor ugyan egy szemernyit sem engednek a lepárlótól megszokott minőségből , mégis hajlamosak vagyunk egyfajta " médiamegjelenésnek " tartani őket . Valójában valami ilyesmi is a szerepük . Az utazóközönség számára elérhető talmi exkluzivitás segíti a márkaépítést és az alapsorok eredményességét is . De , ahogy említettem , ezúttal végre nem egy újabb GTR palackozásról lesz szó .

A Laphroaig egy új whiskyt emel be az alapsorába . Az új malt neve Laphroaig Select Cask .

 

 

Az alkoholerősség 40 % -os , a whisky maga pedig a Laffie többféle stílusát,különböző évjáratát lefedő válogatás . Örömhír , hogy a Select Cask jelentős mennyiségben tartalmaz idős Laphroaig maltokat . 18 éves és még talán annál is idősebb érlelésekről hallani háttérbeszélgetéseken . A palackozás mégis NAS - no age statement ,korjelölés nélküli- , nyilván mivel a szelekcióban szerepelnek fiatal whiskyk is . ( A törvény azt írja elő , hogy bármilyen idős whisky is kerül a házasításba ha korjelölést alkalmaz a palackozó , a címkén mindig a legfiatalabb whisky korát kell feltüntetni . Ezért a lepárlók , akik kevésbé akarják megreszkírozni a korjelölés státuszában még mindig hívő keleti piacokon , hogy 4 vagy 6 évesre kelljen felcímkézniük és versenybe küldeniük az árujukat a vetélytársak esetleges korosabb italaival szemben , kitalálnak valami csinos kis nevet és exkluzív PR kampányokkal tolják a cuccukat .)

A Laphroaig Select Cask pontosan egy ilyen válogatás , ami már tavaly felbukkant pár whisky fesztiválon , hogy aztán átruccanjon Ázsiába, ahol mint a Laffie válogatott legújabb kerettagjaként bemutatkozzon . Májusban pedig visszatér Európába is és hivatalosan bekerül a Laphroaig alapsorba , világszerte elérhető , állandó tagként . A PR jelenleg ott tart , hogy tényszerűen ennyit közölhessünk , minden egyéb info meg nem erősített jelenleg . Mint például az , hogy az érlelésnél főleg bourbon és egy kevés virgin oak ( újtöltésű tögyhordó ) kapott főszerepet .

Egyelőre tehát ennyi . Bővült a Laphroaig alapsor . Ez jó hír . Koros Laffie-k a házasításban . Ez is jó hír . Az alkoholfok a szokásos kommercionális erő , a whisky pedig NAS. Ezek pedig a korszakból adódó , kikerülhetetlen üzleti , stratégiai döntések , amiket kritizálni is felesleges . Ez van , örüljünk , hogy hozzáférhetünk . Manapság már úgyis talál az ember az ízlésének megfelelő whiskyt minden lepárlótól erő ,hordótípus ,kor, stb tekintetében.

De rábízhatjuk magunkat a lepárlómesterekre is , akik majd szelektálnak nekünk a készletekből . A Laphroaigban pedig nem szoktunk csalódni . Nem illik .

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása