Palackposta
2010. július 22. írta: Barman's Choice

Palackposta

Pár napja megjelentek a GlenDronach új single cask sorozata és vadonatúj érlelései.Hamarosan érkezik a nagy testvér BenRiach idei single cask sora és érlelései is.Egyelőre mutatóba  az új cimkék az érlelések palackjairól.Mind a három finiselés amerikai bourbon barrel után került finiselésre és 46%-on lesz lepalackozva.Idén a boros érlelések kerülnek a sorba,úgy mint BenRiach 17 years old Claret,BenRiach 17 years old Rioja és BenRiach 17 years old Burgundy.

A single cask megjelenésekről annyit hallani eddig,hogy 10 új single cask palackozásról van szó,köztük nagyon magas minőségűek 1976-ból.

Talán még soha nem szerepelt a Maltbank Herald oldalain a Ben Nevis lepárló egyetlen single malttal sem.Itt van most egy májusban lepalackozott 25 éves.Ráadásul single cask.A hordó száma 98/35/13.Kövessük végig mi is történt a whiskyvel.1984 december 20.-án került bourbon barrelbe.Egészen 1998 október 14.-éig ott pihent majd ezen a napon sherry butt hordóba került át.És 2010 májusában lepalackozták,hogy pár nappal ezelött a nyilvánosság elé lépjen.Mivel ritka vendég ezért egy nagy hello neki a Maltban Herald oldalán.Üdv köztünk Ben Nevis 25 years old!

És ha már lúd legyen kövér,azonnal itt egy újabb hírecske egy másik Ben Nevis palackozásról.Ezúttal egy new wave holland indie,Erik Molenaar Kintra Single Cask Collection néven palackozza le  a skót single maltokat vevőinek.Köztük a Ben Nevis 13 évese,bourbon hogshead hordóból,56%-on lepalackozva.A második single cask a sorban egy 10 áves Bowmore,szintén bourbon hogshead,52%.Hozzájuk csatlakozik egy 25 éves Macduff,ő is bourbon hogsheadből 55%-on.A Kintra Single Cask Collection eddig már két whiskyvel örvendeztette meg a rajongókat korábban.Egy 13 éves refill sherry hordóból érkező Glenallachie és egy 8 éves Ledaig (bourbon hogshead) voltak az úttörők.Sok sikert a jövőre nézve Erik!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása