Feis Isla 2010-Lagavulin és Caol Ila palackozás a Diageotól
2010. május 17. írta: Barman's Choice

Feis Isla 2010-Lagavulin és Caol Ila palackozás a Diageotól

Napokon belül kezdődik Islay szigetén a világhírű Feis Isla.Ahogy minden évben úgy idén is a legnagyobb figyelmet a fesztivál tiszteletére bemutatott palackozások kapják.Az összes lepárló a szigeten  részt vesz ezekben az alkalmi megjelenésekben.Általában ezek a palackozások nagy értéket jelentenek a gyűjtőknek és whisky kedvelőknek.Nem egyszerű ezen maltok beszerzése a nem helyszínre látogatóknak hiszen a limitált mennyiségben megjelentett italok többnyire a fesztivál ideje alatt a lepárlókban vásárolhatók csak meg.Ha késöbb piacra is bevezetik őket,az árak magasabbak az átlagnál.Idén a Laphroaig már bejelentette a szokásos Cairdeas palackját,az Ardbeg a Supernova második megjelenésével ünnepel és jönnek a hírek a többiektől is single cask és egyéb speciális palackozásokról.

Ma a Diageo is bemutatta a két Islay lepárlójának fesztivál szereplőjét.Mindkét whisky a legjobban vártak közé tartozik.A déli Lagavulin egy 528 palacknyi,1994 augusztusában töltött európai tölgyhordós megjelenéssel örvendezteti meg a whisky fanokat.A malt 52.7% alkoholerősségű.A hordó a híres Port Ellen raktáraiból származik.

Az északi Caol Ila 558 palackot töltött meg egy 61.9% alkoholerősségű whiskyvel a fesztiválra.Az 1999 augusztusi töltésű ex sherry európai tölgyhordós érlelés szép karaktereket ígér ennek a finom maláta whiskynek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fesztiválszezon a Whisky szigeteken « The Maltbank Herald 2011.05.16. 14:39:03

[...] óriás két aktív lepárló tulajdonosa a szigeten és övék a Port Ellen Maltings  is.Hagyományosan a két lepárlójuk,a Lagavulin és a Caol Ila egyedi palackozásokkal jelentkezik a ....Ezek a single cask kiadások olyan keresettek a rajongók körében,hogy a szigetre érkező [...]

Premiumwhisky.eu 2012.06.11. 07:30:13

A világ egyik legnépszerűbb füstös whiskyje, a neve hallatán minden rajongónak felgyorsul a szívverése. Klasszikus Islay whisky, amely a füstösség mellett selymességet és krémes utóízt, valamint hosszú tőzeges lecsengést kínál a kóstolónak. Kihagyhatatlan!
süti beállítások módosítása