Tőzegelt luxus - Macallan Rare Cask Black
2015. szeptember 28. írta: Barman's Choice

Tőzegelt luxus - Macallan Rare Cask Black

A valamikor kiváló sherry érleléseiről elhíresült mára főleg a luxustermékek irányába orientálódó Macallan Distillery egy a régvolt stílusához csak részben passzoló maláta whiskyvel bővíti az 1824 nevű sorozatát .

Kevesebb mint száz , főleg first fill european és american oak sherry seasoned ( ez egy utalás arra, hogy nem feltétlenül volt a hordóban sokáig,évekig sherry csupán áztatták a hordók belsejét vele , magyarán épp annyi ideig tároltak a hordókban sherryt , hogy elmondhassák volt benne..ez simán gazdasági döntés nem szakmai ) hordóból , 48 %-os alkoholerősséggel jelenik meg a nagyon elegáns külsőt kapott ital először a travel retail piaci kategóriába célozva majd azt követően világszerte .

A Macallan 1824 sorozat ami a megújulás jegyében kapta a lepárló "hivatalos" alapítási dátumát és jelenleg egy arcát vesztett Macallan sorral azonosítjuk ( pár éve a korjelölt , klasszikus Macallan maltok NAS palackozásokra cserélődtek Gold, Amber, Sienna és Ruby név alatt ) legutóbb egy Rare Cask nevű kiadással bővült. Az a whisky a maga 200 fontos árával , a fent irt hordóvariációval és 43 %-os alkoholerősségével jelenleg a koronája az 1824 nevű Macallan alapsornak . A Rare Cask palackja is különlegességét üzeni azzal , hogy a palack felső harmadában, a nyak alatt egy gyémánta utaló "törés" jelenik meg . Ezt a stílust viszi tovább egy kicsivl magasabb fokolással és egy jó aag , ritka tőzegelt Macallannek a palackozásba keverésével a Rare Cask Black . Utóbbinak a neve is utal a tőzegességre és a dizájn egyértelművé teszi , hogy itt valami valóban szokatlan és egyedi üldögél a polcokon eme palack személyében .

rareblack

Hogy a Macallan jó irányt vett e a korjellés elhagyásával vagy épp az extrém luxus piac felé való törekvéseivel , nyilvánvalóan beáldozva ezzel egy erős, minőségi alapsort azt csak a cég bennfentesei tudják . Fogyasztóként nem nagy öröm egy Gold, még akkor sem, ha a Sienna és a Ruby már jóval közelebb áll,mondhatni teljesen megfelel a korábbi housestyle-nak . A Rare Cask Black viszont ígéretes .

Nem mindennap kóstolhat az ember tőzegelt Macallant.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fezmin 2015.09.28. 17:34:53

Valahol láttam az árát a mellette levő pohárnak is, kb 60 font, ha jól emlékszem. Akkor ehhez lehet mérni a palack árát is. :)

barman's choice 2015.09.30. 10:52:03

400 font körül ,450 dollár kb .

Fezmin 2015.09.30. 12:54:32

De ez még csak a palack ára, a whisky az külön áron fut, nem? ,)

gstark84 2015.10.01. 06:27:22

Amúgy tényleg szép darab, és biztos jó a whisky is. :)

barman's choice 2015.10.01. 10:33:01

:) lassan eljön az az idő is:)
süti beállítások módosítása