3 x 3 = NAS - The Glenlivet Master Distiller's Reserve
2015. június 24. írta: Barman's Choice

3 x 3 = NAS - The Glenlivet Master Distiller's Reserve

A világ egyik legismertebb és legnagyobb mennyiségben eladott single malt whiskyje , a The Glenlivet 12 year old szép csendesen már el is tűnt a brit és a nyugat-európai polcokról köszönhetően a Pernod Ricard üzleti elképzeléseinek a korjelölés tekintetében . A helyére lépett Founder's Reserve csak az első volt a Glenlivet NAS programjában. Itt van egyszerre három új.

A keresztségben a The Glenlivet Master Distiller's Reserve nevet kapott triumvirátus három single malt whiskyt takar , mindegyik tripla érleléssel . Tulajdonképpen a jól megszokott traditional oak - american oak - sherry oak metódusról van szó , így ha a poszt arculatát megadó hármas számnál maradunk akkor ez egyben már a harmadik olyan eleme ennek az új trojkának , amiben semmi érdekes nincs. Volt ugye a NAS dolog , a Reserve mint a legunalmasabb ,legfélrevezetőbb elnevezés és a hordók hármasa , amiben még csak egy érdekes port cask se fért bele finish szinten se. Tehát a szokásos Glenlivet unalmasság . A hármas az ebből a  szegmensből is kilépő 12 évest , továbbá a 15 és a 18 évest hivatott leváltani .

Igazságtalan azonban nem akarok lenni . A legutóbbi travel retail innováció , a Nadurra csoport kimondottan jól sikerült és jót tett a márkának . Bizonyos vagyok benne , hogy az Oloroso érlelt Nadurra sikere dobta meg annyira a számokat a papíron , hogy a marketing csapat erre alapozva erősíti most tovább ebben a speciális üzleti szekcióban a Glenlivet jelenlétét. A korjelölés-NAS kérdés megvilágátást meg már megtettük sajnos megannyi lepárló kapcsán ezért az üzlet ezen részét most nem is boncolgatnám , érti mindenki szerintem nagyjából miről is van szó valójában .

Az első whisky a Master Distiller's Reserve nem igazán új whisky , már ismert volt a GTR szegmensben 2011 óta. . A három cucc közül ez taralmazza a legnagyobb mennyiségben a first fill american oak érlelt Glenlivet maltokat. A Small Batch nevet kapott palackozásról mindent elmond a neve , ahogy a Solera Vatted névvel illetett harmadik palackozás sem rejt nagy titkokat az elnevzése mögött hiszen a három különböző hordófajtából válogatott Glenlivet egy solera kádban lett egyesítve . Míg előbbinél first fill sherry hordóból került anyag a tradicionális tölgyhordós maltok mellé a végső,harmadik érlelés előtt , addig a Solera Vattedben szintén hangsúlyosabb szerepet kapott egy jó adagnyi first fill american oak érlelt 'livet.

distillers_front

A csomagolás is a megszokott ,ami esetünkben most igazán nem segíti az átlagvásárlót . A korral még csak elboldugultak , a csinos nevekkel is lehetett szimpatizálni de a Master Distiller's Reserve nem az a hivogató elnevezés. Ráadásul ha az ember a kezébe veszi a palackokat sokat akkor sem fog éreni abból , miért is lényeges az american oak , mit ad az ex-sherry, mi az a tradicionális tölgy és főleg, mi az a Solera? A kartondobozokat nem kritizálom , azok még nálam elmennek .

tr

Az új matek szerint tehát a tripla érlelt , " háromdimenziós " , három új tehát valójában kettő és ebben ki is merül az italok számokkal való kifejezésének lehetősége . Maradna még az alkoholfok , de arról a megjelenésig diszkréten halgatnak . A kollekció július elejétől elérhető a vámmentes üzletek polcain .

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása