Évtizeddel öregebb - Glenrothes Vintage 1992 2nd Edition
2014. szeptember 25. írta: Barman's Choice

Évtizeddel öregebb - Glenrothes Vintage 1992 2nd Edition

 

Tíz évvel ezelőtt John Ramsey , a Glenrothes maltokért is felelős master distiller kiválasztott egy évjáratot a lepárló készleteiből , és egy feszes , fegyelmezett , minőségi whiskyt kreált belőle . Ez volt a Vintage 1992 .

Azóta eltelt tíz év , John Ramsey már nyugdíjba ment , a Glenrothes márka átkerült a neves Berry Bros and Rudd nevű szeszkereskedő céghez. Egy évtizeddel az első Vintage 1992 megjelenése után most úgy döntöttek , hogy itt az ideje második alkalommal is kiadni ezt a szép kis whiskyt . Nem is akárhogy dobják piacra ! A whisky értelemszerűen tíz évvel idősebb , megemelték az alkoholerősségét is és elsőként az amerikai piacokon fog bemutatkozni .

 

GR1992_2ndEd

A 44.3 % -os alkoholfokkal bíró Glenrothes refill sherry butt és ex-bourbon hogshead hordókban érlelődött . A Berry Bros nagy reményeket fűz mind az amerikai , mind a jövő évi európai bevezetéshez . Egy 22 éves official Glenrothes-hoz már lehet is !

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása