Luxusbárka - Old Pulteney 35 Year Old
2014. június 20. írta: Barman's Choice

Luxusbárka - Old Pulteney 35 Year Old

A Wick városában horgonyzó Old Pulteney flotta legújabb tagja szerencsésen kikötött . Egy 35 éves single malt a lepárló legfrissebb palackozása , amely a luxuswhisky kategóriában igyekszik majd dicsőséget hozni az észak-felföldi szeszfőzdének .

A negyven éves Old Pulteney sikerén felbuzdulva határozta el a lepárló egy hasonló korú és hasonló orientációjú malátawhisky megjeéentetését . Ez a törekvés most az Old Pulteney 35 Year Old Limited Edition nevű palackozásban ölt testet .

 

35

 

A whisky 42.5 % -os alkoholerősséggel jelenik meg ,pár ezer palacknyi mennyiségben . Az ex-bourbon és ex-sherry hordókból származó nedű egy világos színű , testes Pulteney . Édes és fűszeres aromákkal nyit , majd érkeznek a housestyle jellegzetességei .Ez egy mézes , rumos mazsolás,narancsos kezdést jelent , majd a komolyabb karakterek is felbukkannak , mint a bőr , a praliné és az Északi-tenger friss, sós aromája. Lecsengése hosszú ,kiegyensúlyozott .

A csomagolás a megszokot palackforma, egy a lepárló örökségének jellegzetes ikonjait bemutató jegyekkel felturbózott fa tárolódobozzal . A heringhalász drifter és a kajütablak elég egyértelművé teszi miről is van szó. A whisky 500 fontba kerül , ezzel egy nagyon elit kategóriába emeli magát , talán túl magasra is . Mert az rendben , hogy 35 év az komoly kor egy whiskynél , és az is oké, hogy a csinos csomagolás emeli az árat . De azért a heringhalászok örököseként monte carlo-i luxusjachtnak képzelni magunkat , az kissé tudathasadásos állapot . Mindenesetre sok sikert , jó szelet Old Pulteney 35 yo !

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása