Spoiler : Ardbeg Supernova 2014 ?
2014. április 12. írta: Barman's Choice

Spoiler : Ardbeg Supernova 2014 ?

 

Na, ez nem lesz túl elegáns . Spoilerezni sosem az . De mentségemre szóljon ,hogy ha hivatalos hírként nem is jelent meg a dolog ,azért hivatalos nyoma van . És az publikus . És akkor miért ne ? Szimplán a jószándék vezérel ,nem a kattintások . Ezen a blogon nincsenek reklámok . És nem gondolom,hogy egy magyar whisky blog döntené romba egy világcég renoméját . Ettől függetlenül ha szólnak ,leveszem ezt a bejegyzést ,de addig nézzétek, amig lehet :)

Az Ardbeg Auriverdes még meg sem jelent , mindenki a brand körül még csak az Ardbeg Day 2014-re készül , ami csak május utolsó napján esedékes . De az anyacég , a Louis Vutton-Moet Hennessy amerikai vállalata , a Moet Hennessy USA egy hónappal ezelőtt elindított egy új Ardbeg palackozás címkéjére vonatkozó engedélyezési eljárást . A címkét a publikus adatlap alapján az illetékes hivatal elfogadta , ebből kifolyólag ha a palackozás megjelenik , így fog kinézni . A publikus adatlap az amerikai Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau oldalán fellelhető , ami ugyan nem feltétlenül jelenti azt , hogy az említett termék piacra is kerül . Az eddigi Ardbeg címkék engedélyezési eljárása azonban pontosan ilyen módon zajlott és szépen meg is jelentek.

Ráadásul már ideje volt egy új Supernova palackozásnak . Az Ardbeg 2009-ben és 2010-ben jelentette meg a Supernova (SN2009 ,SN2010) névvel a 100 ppm fenoltartalmú tőzegelt whiskyjét , nagyjából egyidőben a Bruichladdich Octomore kiadásával . Bár az Octomore  fenoltartalma magasabb volt, szerintem a 2009-es Supernova szebben sikerült. A következő évi SN már picit határozatlanabb lett . Kicsit unhatta talán azokban az időkben a piac ezt a megatőzegeléses faszméregetést Islay ikonjai közt , de tény, hogy a következő három évben az Ardbeg inkább az Ardbeg Day nevű rendezvényhez kötötte aktuális megjelenéseit , amik közt inkább a tölgyhordókkal való innováció dominált . Volt a Day , az Alligator , a Galileo , idén jön az Auriverdes .

És a jelek szerint jön az Ardbeg Supernova 2014 .

sn14

 

 

sn14..

 

A címkén látszik , hogy a megszokott módon először  Committee palackozásként jelenik meg , az amerikai szabványoknak megfelelő 750 ml-es kiszerelésben. Az alkoholerősség 55 %-os , a hátcímkéről kiderül, hogy ezúttal is lesz sherry hordóban érlelt Ardbeg malt a cuccban . Ennyi . Semmi más . Ahogy ennyi volt a célja ennek a posztnak is . Az iparág egyik legizgalmasabb szereplőjének közeljövőre vonatkozó terveinek bemutatása.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása