Glenglassaugh Single Cask Batch 1
2014. április 04. írta: Barman's Choice

Glenglassaugh Single Cask Batch 1

 

Nem volt nagy rizikó arra fogadni ,hogy miután anno a BenRiach adaptálta a single cask sorozat elméletét a GlenDronach kínálatába , a csoport legújabb szerzeményének számító Glenglassaugh Distillery is jelentkezni fog hasonló palackozásokkal. Billy Walker beszabadult a portsoy-i raktárakba ,végigkóstolta a készleteket és prezentált nekünk belőle egy válogatást . Szerintem nagyon csinos lett ! Itt az első , hivatalos palackozású Glenglassaugh Single Cask adag !

 

gscline

A spektrum  elég széles . 1968-as a legrégebbi és 1986-os a legifjabb single cask Glenglassaugh . Az alkoholerősség viszont kisebb különbségeket mutat egymáshoz képest . A legalacsonyabb fokkal lepalackozott whisky a sorban a 38 éves variáció , 40.7 %-os abv-vel . A legmagasabb 52.1 % -os , ez az ital 40 éves . A megjelenés elegáns ,láthatóan kialakult a márka stílusa ezekkel a tömzsibb ,pocakosabb palackokkal . Szép külső , ritka palackozások és a korábban a testvérlepárlóknál megszokott szakmaiság ,együtt csak sikerre vezetheti a Glenglassaugh single cask sort .  Üdv a Családban és akkor mostantól a "BenDronaugh" jelzővel illetjük a walkeri szentháromságot !

 

A pr anyagokban van még egy érdekesség . Következetesen használják a  " finished in the finest " kitételt a hordóadatoknál , ezzel is emelve a márka exkluzivitását . Az érlelések is a már megismert típusokban zajlottak , a szokásos módon vegyes a kép . Van a sorban moscatel ,sherry  és portói érlelés is . A pontos érlelési-utóérlelési hordó variálásról ha kapok infót ,frissítem majd a posztot . Addig itt vannak a publikus részletek :

 

1968 cask # 1601 / 45 yo / Finished in the finest Sherry Hogshead / 44.3%

gsc68

 

1972 cask # 2114 / 41 yo / Matured in the finest Sherry Butt / 50.6%

gsc72

 

1973 cask # 6801 / 40 yo / Finished in the finest Manzanilla Sherry Puncheon / 52.1%

gsc73

 

1975 cask # 7301 / 38 yo / Finished in the finest Oloroso Sherry Hogshead / 40.7%

gsc75

 

 

1975 cask # 7801 / 38 yo / Finished in the finest Moscatel Hogshead / 42.4%

gsc75..

 

 

1978 cask # 1803 / 35 yo / Finished in the finest Sherry Hogshead / 41.6%

gsc78

 

1978 cask # 1810 / 35 yo / Finished in the finest Port Hogshead / 42.9%

gsc78..

 

1986 cask # 2101 / 28 yo / Finished in the finest Hogshead / 43.7%

gsc86

 

A fentiek után megállapítható , hogy az alig pár hete megjelent Glenglassaugh Torfa egy elsietett megjelenés .A Torfa balszerencséje pedig ezenkívül az , hogy vele szinte egyidőben jelent meg az anCnoc Peaty sor , amelyik gyakorlatilag nem csak a portsoy-i tőzegest , hanem még a tapasztaltabb BenRiach Curiositast is kenterbe veri . Sok egyéb , dizájn tőzegelt márkáról nem is beszélve . Bár a Glenglassaugh raktárkészletéről már az előző tulaj óta tudjuk , hogy kevés mennyiségű , az eddig megjelent hivatalos és független palackozású , idős Glenglassaugh whiskyk igen szép aromákat vonultattak fel . Ez nyilván kihat majd az árra és az adagok mennyiségére is , de ezt a whisky iparban normálisnak lehet tekinteni . A BenRiach csoport deklarálta már a Glenglassaugh megvásárlásakor , hogy a márka egy exkluzív szerepet kap az üzleti terveikben . Ez pedig a GlenGlassaugh Single Cask Batch 1 sorral tökéletesen reprezentálva van . Folytatás nyilván következik !

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása