Karakteresedik a Jura
2013. május 21. írta: Barman's Choice

Karakteresedik a Jura

A whisky világ egyik legunalmasabb külseje megérett a változásra . A Jura , ami meglepő módon az egyik legsikeresebb és legdinamikusabb eredményeket hozó brand , évek óta szürkén csücsült a polcokon . Igaz ez még úgy is , hogy a Jura a mai napig az egyik legeredetibb palackformát használja . Ha bármit finomítottak is , az is olyan esetlenül történt , hogy inkább szánta az ember mint értékelte az igyekezetüket . Fogalmam sincs , hogy az indiai milliárdos tulaj ízlése vagy nagyon komolyan átgondolt marketing az , ami a Jura egyszerű megjelenését eredményezi , de tény, a Jura így is az egyik legpopulárisabb whisky Skóciában . Ennek oka főleg az ára és az , hogy kellemes átmenetet mutatnak az aromái a lágy és a tőzegelt karakterek közt . Amolyan középutas , néha unalmas , néha meglepően érett minőséget mutat a whisky . Most eljött az idő , hogy a pici sziget folyékony aranyát modernebb külsővel jelentesse meg a lepárló . Különösebben nem kommentálnám , nézze meg mindenki és ha valakinek számít az , milyen dizájnba csomagolják kedvencét, hát véleményezze . Szerintem a változás igazán " jurás " lett . Hogy ez pejorativ vagy egyediséget elismerő megnyilvánulás e , azt megtartom magamnak . A lényeg úgyis az , mi van a palackban .

Az egész sor megújult , sorban a Superstition, a Prophecy , az Origin ( ex 10 yo ) , a Diuriach's Own ( 16 yo ) és az Elixir ( 12 yo ) . A hivatalos magyarázat szerint minden palackozás a színek palettájáról a whisky karakterének megfelelően lett válogatva ,megspékelve Jura szigetének egy jellegzetes látképével . Ebben semmi egyedi nincs, szinte mindegyik whisky brand igyekszik azonosulni a környezetével , kölcsönösen azonosítják a helyi whiskyt és a mikrokörnyezetet egymással . A Jura megérett az új dizájnra . Ez most így sikerült . Nincsenek kétségeim , hogy a Jura így is marad az egyik legnépszerűbb malt whisky a polcokon . És ebben a whiskyben ez a legnagyobb erő . A szürke eminenciás , akit mindenki ismer , mindenki megért , viszont nem mindenkinek tetszik . De amíg a márka ilyen sikeres , ez aligha érinti rosszul a lepárlót . Különben is , hálásak lehetünk , hogy a diuriach közösség megosztja velünk a helyi élet vizét .

aa1.jpeg.png5

És még egy újdonság a Jura lepárlótól . Egy igen bizarr kis palackozás , a Jura Turas - Mara . A név annyit tesz , hosszú utazás és reflektál a picike szigetről a múlt század elején és még korábban a helyiek kivándorlására . A whisky 42 % alkohofokkal jelenik meg , speciálisan a travel retail üzletekbe szánva . A nedű amerikai, spanyol ,francia és portugál hordókban aludt , korjelölése nem ismert .

turas

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Philemon 2014.12.17. 20:49:27

Vettem egy üveg TURAS-MARA-t, hogy kipróbáljam. A színe kicsit irritáló, nem azért mert nem tetszik, nagyon jó színe van, csak kár hogy mesterséges színezék. Az illata egyszerűen lenyűgöző, gyümölcskoktél: cseresznye, szőlő, feketeribizli, szeder. Íze összetett: édes-karamellás aztán jön a tölgy majd a gyümölcskoktél. Mar-ha jó Sinle Malt, és nem tőzegelt. Akik nem szeretik a füstös Whiskyket azokat megnyugtatom, ebben egy deka füst sincs.
süti beállítások módosítása