The Macallan Masters of Photography - Annie Leibovitz Edition
2012. május 31. írta: Barman's Choice

The Macallan Masters of Photography - Annie Leibovitz Edition

Újabb fejezetéhez érkezett a Macallan és a világ legnevesebb fotográfusainak közös projektje , a Macallan Masters of Photography sorozat . Ezúttal egy hölgy volt a művész aki megpróbálta elkapni kamerájával azokat a pillanatokat , amelyek híven tükrözik a Macallan single malt sugallta életérzést . Legalábbis a művész értelmezése szerint .

A fotográfus ezúttal Annie Leibovitz amerikai portré fotós volt . A hölgy neve összefort a hetvenes évek zenei kulturájával , hiszen a híres Rolling Stone magazin vezető képszerkesztőjeként a korszak minden híres vagy hírhedt zenészét , művészét lencsevégre kapta . Az ő nevéhez fűzödik a John Lennon és Yoko Ono páros félmeztelen csókjelenete, vagy évtizedekkel később a terhes Demi Moore címlap .

A Macallan számára Leibovitz New York -ot találta megfelelő háttérnek és egy skót színész, Kevin McKidd volt a modell . A képek címe a helyszínekre van kihegyezve és ezeket a címeket kapták névként a sorozatban ezúttal megjelenő Macallan maltok is . Az érdekesség , hogy ezúttal négy Macallan jelenik meg a Masters of Photography szériában . Négy single cask Macallan, mindegyik más-más hordóban érlelve . Az ár 1700 font azaz jóval több mint fél millió forint per palack .

A whiskyk :

Macallan Masters of Photography Annie Leibovitz Edition - The Library

Ez a Macallan single cask a legmagasabb alkoholerősséggel bír a szériában most megjelent maltok közül . 1995 -ös évjáratú , ex-sherry hogshead hordóban érlelt , ( Cask No. 14007 ) 59.6 % -os alkoholerősségű , 145 palacknyi mennyiségben kiadott whisky egy könyvtár hangulatát megidéző Leibovitz fotóval illusztrálva .

The Macallan Masters of Photography Annie Leibovitz Edition - The Gallery

A második Leibovitz Edition a The Gallery nevet kapta . Ez a whisky 1989-es évjáratú , ex-sherry butt (Cask No. 12251 ) hordóban pihent , 56.6 % -os alkoholerősséggel 285 palacknyi mennyiségben jelenik meg .

The Macallan Masters of Photography Annie Leibovitz Edition - The Bar

A Bar nevet viselő palack egy 1991-es évjáratú , 50.8 %-os alkoholerősséggel lepalackozott , ex-sherry puncheon hordóból származú (Cask No.7023 ) és 285 palacknyi mennyiségben kiadott variáció .

The Macallan Masters of Photography Annie Leibovitz Edition - The Skyline

A negyedik , legfiatalabb whisky a sorban egy 1996-os évjáratú , ex-american oak butt típusú hordóban érlelt ( Cask No. 10019 ) , 55.5 %-os alkoholerősséggel, 285 palacknyi mennyiségben kiadott Macallan .

Ezek lennének tehát a fotóművészet és a skót whiskyipar kapcsolatára épített , egyedi Macallan-ek . Az eddigi szériákat tekintve , ez a legszínesebb ( mindenféle értelemben ) ,ez játszik rá a legjobban a luxus életvitelre és az azokból fakadó néha kicsit erőltetett , sztereotíp képvilágra . És bár nem vagyok fényképezéshez értő valaki , személy szerint mégis jobban tetszik és hozzám közelebb állónak érzem a Watson és a Rankin féle világot . Bár ez gondolom a Macallannél senkit nem hat meg :) Mindenesetre a Speyside luxusmaltja továbbra is csak a legjobbakkal dolgozik tovább ebben a furcsa de igényes sorozatában . A gyűjtők nagy örömére .

 

(a képek a Macallan Masters of Photograhy oldaláról , köszönettel )

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása