Whisky a lázadók birtokáról - Dalmore Cromartie
2012. január 31. írta: Barman's Choice

Whisky a lázadók birtokáról - Dalmore Cromartie

Az észak - felföldi Dalmore Distillery és a híres Mackenzie klán kapcsolata már ismert a magyar whisky rajongók előtt. A skót történelem egyik legfontosabb családjának ajánlott ,single malt whiskyk sorozatában most itt a harmadik palackozás.

Az első Dalmore malt ,amit a klánnak ajánlott a lepárló, a Clan Mackenzie nevet kapta . Az portói hordóban utóérlelt variáció volt. Őt követte a Dalmore Castle Leod , amely 15 évéből az utolsó 18 hónapot bordeaux-i hordóban pihente . A sorozat harmadik palackja ezúttal a birtok nevét kapta . Pontosabban annak a " megyének" a nevét , ahol a klán uralta a környéket, és ahol a Dalmore lepárló ma elhelyezkedik. A palack neve : Dalmore Cromartie

A whisky 7500 palacknyi mennyiségben jelenik meg . 1996 - os lepárlású , amerikai tölgyből készült hordóban érlelt , majd ex - oloroso hordóban pihentetett , 46 % - os  alkoholerősségű Dalmore .

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fezmin 2012.01.31. 16:51:30

Szépek a Dalmore történetei - kár, hogy erre nem igazán jutnak el. Itt csak a King Alexander III van, nem túl olcsón, de az a 40% nekem nagyon kevés...
süti beállítások módosítása