Hírek
2011. október 29. írta: Barman's Choice

Hírek

Soha nem látott mértékű édeklődés övezte a Glengoyne Distillery munkásságát idén nyáron! Legalábbis a 48 500 regisztrált látogató a lepárló látogatóközpontjában ezt jelenti. A Glengoyne elképesztő üzleti eredményei és a márka iránti érdeklődés hatására, a tulajdonosok £ 300 000 beruházásba kezdtek.Az eladótér átszervezése mellett egy új kóstoló helység is várja az érdeklődőket. Lehetőség van ezentól saját kezünkkel megtölteni a saját palackunkat a Glengoyne shopjában egy 2000-es lepárlású, a 1016-os számú first fill,amerikai tölgy hogshead hordóból. A felújítások 2012-ben folytatódnak. A Glengoyne az egyik legkönnyebben elérhető lepárló Skóciában,alig pár mérföldre Glasgowtól. Érdekes,hogy mindezek ellenére a Glengoyne régiója a Highland. A lassú, tőzegmentes maltokat készítő lepárló fejlődése töretlen. Remek maltok,gyönyörű környezet,kiváló eredmények. A Glengoyne a modern skót whisky készítés eredményességének legjobb példája!

Szintén megújult a Glenmorangie Distillery látogatóközpontja. A Highland északi részén lévő lepárló kóstoló szobája egy amerikai tölgy kerekasztalt kapott,ahol egyszerre 16 ember tudja tesztelni a Glenmorangie maltokat. Egy ősrégi pikt faragott kő üveg másolata is helyet kapott a visitor centre új kiállító termében.Ebben a teremben állandó jelleggel kiállítás látható a Glenmorangie történelméről és a környékhez való kötődéséről. Skót művészek és üvegfestők munkáját dícséri az új ólomüveg ablak is. A milliárdos beruházás részeként egy hónapja már András herceg jelenlétében a Glenmorangie átadta a Livingstone városában lévő üzemegységét.

A megnyító egyik izgalmas eseménye volt a Glenmorangie Cadillac bemutatása. Ez az 1959-es narancssárga Cadillac a Glenmorangie logójával díszitve furikázta körbe a környéken a látogatókat.

Harmadik kiadásával jelentkezik a Bowmore Tempest! A Batch 3 nevű single malt továbbra is egy 10 éves, hordóerősségű Bowmore. Természetesen nem hűtve szűrt és 55.6 % -os alkoholerősséggel lett lepalackozva elsőtöltésű ex-bourbon hordóból. A limitált Bowmore malt sorozata folytatódik, a" batch 4"  2012-ben érkezik!

A Springbank Distillery " Wood Expression" néven vezet egy sorozatot,ahol a maltjai különböző utóérleléseket kapnak. Mind a Springbank,mind a Longrow,mind a Hazelburn brandek kaptak már ilyen kezelést. Volt már a sorban sherry,bourbon,rum,madeira,claret, gaja barolo,sauternesi hordós érlelés, sőt tokaji is! Most a Longrow van soron,a következő palackozás a campbeltowni lepárlótól egy Longrow Burgundy Wood névre hallgató limitált kiadás lesz. Az 1997 januári lepárlás után a whisky 11 évet töltött refill bourbon hordóban,hogy aztán 3 évet pihenjen burgundys hordóban. Az alkoholerőssége 56.1 % -os, a példányszám 7500 palack.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása