Kilchoman 100%
2011. június 16. írta: Barman's Choice

Kilchoman 100%

 

Nagy naphoz érkezett Islay legfiatalabb és legkisebb whisky lepárlója!Ami a boroknál megszokott,az a whiskynél nehezebben megvalósítható.Most mégis itt az "Islay terroir"!

A nemes egyszerűséggel Kilchoman 100% Islay néven megjelentetett whisky különlegessége,hogy minden folyamata a gyártásnak  a lepárló területén történt,helyi termelésű árpát felhasználva,helyben malátázva,lepárolva,érlelve és palackozva.Az ital maga a Kilchoman fiatal korából adódóan egy három éves whisky,négy gondosan kiválasztott ex-bourbon barrelből házasítva.

Két variációt jelentetett meg a lepárló.Az egyik a nagyközönségnek szánt kiadás,50% alkoholerősséggel.A másik egy limitált mennyiségben megjelentetett variáció.Utóbbi csak a lepárlóban vásárolható meg,1060 palack készült belőle és figyelemreméltó 61.3%-os alkoholerősséggel bír.Az alkalomra új formát kaptak a palackok és a limitált kiadásnál egy szép tölgyfa díszdoboz emeli a megjelenés komolyságát.

 

Személy szerint nagyon bízom benne,hogy megmarad ez a palackforma a jövendő egyéb Kilchoman palackozásokhoz is.A masszív talapzat talán egyfajta szimbóluma is lehet a Kilchoman Distillery jelenlétének a whisky világában.Ilyen alapokra már stabilan lehet tovább építkezni.

A képeket Joel és Neil készítette.We love whisky!:)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása