Lowland ereje-Auchentoshan Valinch
2011. június 13. írta: Barman's Choice

Lowland ereje-Auchentoshan Valinch

Ha Lowland akkor könnyed,tiszta,füstmentes whisky,vágja rá a whisky rajongók többsége.Így is van.A sokszor háttérbe szoruló mélyföldi whiskyk közül a földrajzilag Glasgowhoz közeli Auchentoshan Distillery a legismertebb név.A háromszoros lepárlással dolgozó Auchentoshan most egy izmos kis kiadással követel helyet magának a hírekben.

A lepárló zászlóshajójának számító Auchentoshan Classic a korábbi Select néven futó maltot váltotta le.A 40%-os alkoholerősség,háromszoros lepárlás,az ex-bourbon hordós érlelés adta tiszta,friss,vaniliás,citrusos,könnyed karakterek és egy nagyon jó ár egy népszerű whiskyvé tette hamar a Classicot.Akik kevésbé preferálják a tőzeges,erős skót maltokat,akik egy lágy,könnyen fogyasztható whiskyt keresnek,azoknak van kitalálva az Auchentoshan.

Most a lepárló gondolt egy nagyot és a Classic hordóerősségű változatával próbál rajongókat toborozni a márkának.A whisky kapott egy szép nevet is:Auchentoshan Valinch.A valinch gyakorlatilag az a kis eszköz amivel a hordóból mintát vesznek egy kóstoláshoz.Magyarul ezt úgy hívjuk,hogy "lopó".Mindenki ismeri a borospincékből..

Az Auchentoshan Valinch 57.5% alkoholerősséggel egy izmos kis mélyföldi meglepetés.Maga az Auchentoshan bármelyik kiadásával tökéletes belépő a skót single maltok világába a kezdő fogyasztónak.Most a hordóerősségű,nem hűtve szűrt,színezékmenetes Valinch olyan réteg figyelmét is felkeltheti,akik eddig pont a whisky lágyabb,néha túl egyszerű,túl könnyed karakterei miatt kerülték az Auchentoshant.

 

A képekért köszönet a legnagyobb Auchentoshan rajongónak,Mark Dermulnak:)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása