Icon of Arran III.-Arran The Westie
2011. március 07. írta: Barman's Choice

Icon of Arran III.-Arran The Westie

A tavaszról mindig az Arran Distillery whiskyjei jutnak eszembe.Könnyedek,lágyak,kristálytiszták.Nem akarnak uralkodni az ízlésemen,szimplán csak itatják magukat.Talán kevésbé izgalmas whiskyk,de szerencsére az utóbbi időben letettek az asztalra pár érdekes,élvezetes palackozást a lepárló szakemberei.Az Icon of Arran sorozatuk például nem csak a tartalomra,hanem a külcsínre is jobban összpontosított az addig kissé monotonnak tűnő megjelenésükkel és a sokszor tévútnak tartott érleléseik közt.A tavasz elejére időzített ,jellegzetes helyi identitást tükröző címkékkel ellátott Arran single malt minisorozat most már a harmadik ikonnál tart.

Az első volt a The Peacock azaz Albert,a pávakakas.Számomra az egyik legeltaláltabb Arran whisky,nem csak a páva története miatt,hanem a whisky miatt is.Előtte nem voltam rajongója az Arran maltoknak-igaz azóta se-de a Peacock-ot szerettem.Rá egy évre jött a RowanTree,ami  címkéje vetekedett a Páva színes megjelenésével.Az idén az Arran a hírek szerint hét új palackozást tervez.Az első a jelek szerint a tavasz első napjaival érkezik.Az Icon of Arran harmadik palackozása,az Arran "The Westie".

A címkén egy kis fehér west highland terrier trónol az Arran hordóin.Ő Ruaraidh(ejtsd:Roori).Ez a kutyafajta nem ismeretlen a skót whisky "heraldikában",hiszen évtizedekkel ezelőtt az egyik legsikeresebb,legismertebb blended whisky a Black and White tulajdonképpen egy fehér és egy fekete westie kutyusra lett "felépitve".Ruaraidh az Arran lepárló házi kiskutyája,igy vele folytatódik az a folyamat,amivel az Arran igazán közel engedi magához a rajongóit.Az ikonoknak választott figurák részei a lepárló és a sziget mindennapjainak,teljes jogú tagjai az Arran családnak.Legyen az egy kiskutya,egy jellegzetes fa,egy páva és minden amit a jövőben megfognak jeleníteni a palackjaikon.Összesen 6000 palack érkezik a The Westie-ből.Természetesen nem hűtve szűrt,színezékmentes.46% alkoholfok ideálisnak hangzik a sziget whiskyjeinek teljes élvezetéhez.A The Westie 1998-as lepárlású whisky amely 22 különböző ex-oloroso sherry hogshead hordóból lett válogatva.

Kedves kis tavasznak nézünk elébe:)

Slainthe Mhath,Ruaraidh!:)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alvó Harcost ébreszt az Arran « The Maltbank Herald 2011.04.16. 12:45:27

[...] Már megjelent egy hónapja az Icons of Arran sorozat harmadik palackozása,ezúttal egy kiskutyát választva ikonná.Ez az Arran The Westie. [...]
süti beállítások módosítása