Bowmore 40 Years Old
2010. szeptember 10. írta: Barman's Choice

Bowmore 40 Years Old

A Bowmore sok dologról híres.Talán említhetjük ezek közt a tényt,hogy az összes Islay lepárló közül a Bowmore jelentetett meg luxusárú whiskyket.

Most sem adják lejjebb.A lepárló történetében másodszor megjelentették a Bowmore 40 Years Old limitált kiadást.Összesen 53 palack kerül a piacra.44.8% alkoholfok bourbon hordóból,nevezetesen a 2162-es számúból.Az ára nem túl emberközeli,6500 GBP.Ezért az árért nemcsak,hogy egy 40 éves Bowmore-t kapunk hanem egy egyedi üvegalkotást palack gyanánt.A palack egy Islay partjairól származó kövön pihen.Ránézésre inkább tűnik egy képzőmüvészeti alkotásnak mint whiskynek.

Azért Bowmore rajongóknak talán enyhít a fenti hírben közölt ár okozta szívfájdalmán,hogy jön egy új sor is a lepárlótól.A Vintage Series első palackja egy 1981-es 28 years old,49.6%.on lepalackozott limitált mennyiségű whisky.Összesen 402 palack képviseli ezt a megjelenést.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez volt az év-szeptember « The Maltbank Herald 2010.12.19. 11:21:55

[...] az elmúlt évtizedekben de neve a legismertebbek közt hangzik el ha skót whiskyről beszélünk.A Bowmore igazán elegáns alaphangot adott a hónapnak.Egy új sorozatot,a Bowmore Vintage Series-t mutattak be,egy 28 éves palackozással amit kicsit [...]

Fesztiválszezon a Whisky szigeteken « The Maltbank Herald 2011.05.16. 14:39:11

[...] is folytatódó Vintage sorozat következő whiskyje lesz.Emlékeztetőül a Vintage sorozatról ITT és ITT olvashattok.A Bowmore Distilery programja a fesztivál alatt főleg kóstolókra [...]
süti beállítások módosítása