Arran 14 Years Old
2010. augusztus 03. írta: Barman's Choice

Arran 14 Years Old

A nyár ünnepeltjének,az Arran Distillerynek igazán nem lehet oka panaszra.Az elmúlt évek legdinamikusabb hónapjai vannak a lepárló szakemberei mögött az 1995-ös alapitás óta.Whisky innováció tekintetében mindenképp.De tehetne e mást egy 15. évét idén betöltő lepárló a gyors,kreatív,éles és minőségi versenyben mint ami a skót single malt piacot jellemzi?

Hetekkel ezelőtt  igazán nagyszerűre sikerült az Arran szigetén tartott születésnapi vendéglátás és nyiltnap.Talán nevezhetjük az év eseményének is.Rengeteg új barátot szerzett magának a whisky és mindenkit elvarázsolt Arran bájos szigete.Megjelent az ünnepi eseményre egy single cask palackozás és az évfordulóra lepalackozott amontillado érlelésű 11 éves Arran.A kényeztetés tovább folytatódik hiszen az év elején bejelentett  menetrend szerint itt az új Arran 14 Years Old.

A hivatalos bemutatás pár nap múlva lesz Glasgowban és az első száz szerencsés aki a helyszínre ér James MacTaggart lepárlómester prezentálásában ingyen kóstolhatja meg az Arran 12 years old helyére lépő új szigetlakót.És az újdonságoknak még közel sincs vége idén.Várunk még egy 18 YO megjelenést,három érlelést amarone,sauternes és portói hordókból és ismét jön az Arran Peated.Mozgalmas nyár,mindannyiunk örömére.A 14 éves újoncról részletek később,a hivatalos bemutatás után.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fezmin 2010.08.03. 17:08:31

Egy ilyen már csak azért is kell, mert a rikító doboza jól fog állni a 12 éves mellett, ami szintén nem egy fakó cucc. :)

barman 2010.08.03. 18:18:21

Azért Albertet és a Rowan Tree-t nehezen übereli:)vagy a narancs 15yo évfordulóst. hát..őket igy kell elfogadni:) ez ha jól tudom talán olyan 38 font körüli lesz.

Ez volt az év-augusztus « The Maltbank Herald 2010.12.15. 08:54:40

[...] Ha megjegyeztük,hogy feltünően színes külsőt kapott a GlenDronach wood finish sor,akkor hasonló elmondható a születésnapját ezekben a napokban ünneplő Arran distillery érleléseiről is.Amarone,sauternes és port,már önmagában is érdekes.De a legfontosabb hír még sem ezek a palackok voltak,hanem az,hogy az Arran alapkínálatából lecserélésre került a 12 éves whisky,címkéjén a Machrie moor álló homokkő megalitjaival,itt a Arran 14 years old. [...]
süti beállítások módosítása