Palackposta
2010. augusztus 01. írta: Barman's Choice

Palackposta

Augusztusban is, ahogy már megszokhattuk a leggyorsabb az új palackozások bejelentésének tekintetében a független palackozók közül a Douglas Laing&Co. volt.

A cég a single malt sorozatai közül mindegyikbe emelt új apalckozásokat.A legpopulárisabb sorozat az Old Malt Cask ezúttal 5 whiskyvel bővült.Két érlelés az augusztusi megjelenésben,egy Craigellachie 14 years old Claret finish és egy Glen Grant 35 years old Brandy butt finish.Érdekes változatok.A viszonylag ritka Craigellachie a boros érleléssel egy gyümölcsös,édes meglepetést igér míg a brandy hordóban megfordult 35 éves Glen Grant egy igazi különleges élmény lesz.Nem kevésbé figyelemreméltó a többi sem az augusztusi OMC palackozások közül,nevesitve egy Bruichladdich 20 years old,Mannochmore 20 years old és Linkwood 21 years old.Utóbbi egy nagyon szép narancsos,banános illatból indulva egy száraz,fűszerességgel,gyümölcsösséggel szép egyensúlyba lévő whisky lett.Személy szerint ezt tartom még Linkwood iránt elfogultként is a hónap whiskyjének a Douglas Laingtől.

A Provenance ismertségben és a sorozatban jelenlévő whiskyk alapján sem marad el az OMC reputációjától.Most egy karakteres 12 éves Highland Park lett a sorozat aktuális sztárja.Mögé sorakoznak fel a kevésbé elismert de időnként nagyot domborító lepárlók palackjai,mint egy Strathisla 10 years old,Glenallachie 9 yo,Auchentoshan 9 yo,Glen Garioch 9 yo.

A cég Douglas of Drumlanrig Malt Selection nevű sorozata még nem szerepelt a blog hasábjain pedig a whisky kedvelők közt elismert válogatás a glasgowi IB-től.A négy új palack igazán a legjobbakat idézi,így remek benyomást alakithat ki azokban akik itt olvasnak erről a sorozatról először.Laphroaig 9 yo,Caol Ila 9 yo,Mortlach 12 yo,Royal Lochnagar 12 yo.Tetszetős válogatás.

A Double Barrell ami két,stilusában egymától távol álló lepárló whiskyjét házasitja,augusztusban már 8.megjelenésével egy Highland Park/Bowmore kombóval örvendezteti meg ezen stilus rajongóit.Ez ugyan blended malt így ha konzekvens akarok lenni a blog szerkesztésben,nevezetesen,hogy ez egy radikális single malt blog,meg sem kellene emlitenem.De ma jószívű leszek a Laing családdal:).De Highland Parkból jutott a Premier Barrel sorozatba is,egy 12 éves korú.Hogy ne legyen magányos,egy hasonló korú Mortlach csatlakozott hozzá.Mindkettőről a legelismerőbben nyilatkoztak a cégtől és bennük és ízlésükben érdemes bízni.A legexkluzivabb sorozatba ebben a hónapban két whisky került.Az Old&Rare család új tagja egy Laphroaig 21 years old sherry érlelés és egy boros érlelésű Macallan 33 years old.

Meg kell állapitanunk,hogy a Douglas Laing hozta minőségi formáját.Az augusztusi palackozásaiknál jó arányban jelentkeznek az ismert és a kevéssé ismert lepárlókból származó whiskyk.Vannak köztük érdekes érlelések ésa klasszikus világot hozó whiskyk is.Ha a Douglas Laingtől választunk maltot magunknak biztosak lehetünk abban,hogy egy szép élményű kóstolást tudunk prezentálni magunknak vagy vendégeinknek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása