Az idei évben kiemelt figyelmet kapó Springbank Distillery illetve a tulajdonos cég(Springbank Distillers-J&A Mitchell) nem csak a lepárlónak nevet adó malt és testvérei,a Longrow és a Hazelburn maltok révén kerül a hírekbe.
2000-ben a cég megvásárolta a Glengyle lepárlót továbbra is a campbeltowni whiskykészítési hagyományokat életben tartandó megfontolásból.A felújitások és a rekonstrukció során a nem túl távoli Ben Wyvis lepárlóból beszerzett lepárlóüstök és a spiritsafe,spirit receiver illetve egyéb berendezések helyre kerülése után 2004 tavaszán megtörtént az első lepárlás.Ezzel 125 év után ismét hivatalosan is megnyílt egy lepárló Campbeltown területén.Ez az alkohol 2007-ben a törvény által elő irt három évnyi tölgyfa hordós érlelés után Kilkerran néven mutatkozott be a közönségnek.Azért nem a lepárló nevét viseli a malt mert Glengyle néven a Felföldön egy másik cég már a piacon tart egy blended whiskyt.A Kilkerran palackba kerülésével a campbeltowni whiskyk száma ötre emelkedett.Tisztelet a Mitchell családnak akik a legtöbbet teszik a campbeltowni hagyományok életben tartásáért.(Springbank,Longrow,Hazelburn,Kilkerran és az ötödik a Glen Scotia a Loch Lomond Distillery Co. tulajdonában.Utóbbiak készítik az emltett Glengyle blended whiskyt is).
A Kilkerran az első lepárlás után hat különböző hordót is megtöltött amiket 2014-ben fog hivatalosan lepalackozni.Ezek a hordók korábban oloroso,fino sherry,portói,madeira,rum és bourbon hordók voltak.Egyedi rendelésekkel már előjegyezhetők.A hosszútávú terveknek megfelelően a 2007-es,3 éves elsőmegjelenés után egészen 2016-ig a Kilkerran a Work in Progress név alatt jelenik meg.2016-ban,az akkor majd 12 éves Kilkerran lesz a standard palackozás.A 46%-os whisky tavaly öt évesen jelent meg először Work In Progress név alatt most pedig itt van a második(idén logikusan akkor hat éves) kiadás.A palackozott mennyiség a tavalyi kb 12 000 után most kb 15 000-re nőtt.
A Palackposta nevet kapott bejegyzés lehet,hogy idővel a Whiskypress rovat aktuális időszak új palackozások megjelenéséről hírt adó poszt sorozat lesz.Meglátjuk lesz e elegendő whisky időről időre ami biztositja a rovat frisseségét.A Duncan Taylor független palackozón nem fog múlni.Most öt palackozással növelték neves sorozataikat.A jniusi adagban egy whisky a NC2 azaz a saját lepárlójukban érlelt,színezékmentes,nem hűtve szűrt,általában 10-15 éves hordóerősségüek sorozatába tartozik.Ezúttal egy 1999-ben párolt,10 éves Craigellachie emeli a színvonalat.
A másik négy single malt az OC sorozat azaz annak a különleges érlelésnek ami az octave illetve a quarter cask tipusú hordókban történik.Az octave hordóból kb 70 palacknyi ital tölthető ki,a quarter caskből kb 150.Az octave tipusban utóérlelt whiskyk íze lendületesen megváltozik,nagyon érdekes és mókás ízlelni ezeket a kiadásokat.A kóstolásoknál is a jegyzetek "előtte" és "utána" módon vannak lekóstolva,lejegyzetelve.Ebben a sorban most a következő maltok jönnek ki: