Milliók egy Glenfiddichért
2010. június 19. írta: Barman's Choice

Milliók egy Glenfiddichért

Az egyik legnevesebb brit aukciósház szakemberei több mint nyolc millió forintért árvereztek el egy single malt whiskyt.

A 64 éves Glenfiddich single malt whiskyt 1937 július 17.-én párolták le és 2001 október 24.-én palackozták.A 843-as számú hordóból származó whiskyből összesen 61 palack kerül a whisky befektetők elé.Ebből került a nyilvánosság elé 2001-ben tíz palack amikből egyikük a Bonhams árverésén 25 200 fontért kelt el.Ez óvatos becslésekkel is több mint 8 millió forint.A hihetetlen összeg még így sem elég a világ legdrágább single maltja titulushoz.Azt egy Bowmore tartja a maga 29 400 fontos eredményével.

A Glenfiddich Vintage 1937 alkoholerőssége 44% és a szerencsés szakember aki a hivatalos tasting notes fogalmazója volt,David Stewart így jellemzi:

Szín: Gazdag dió, sötét borostyán, antik bronz.
Illat: Hatalmas és összetett, robusztus tölgy, megégett hanga. Csokoládékaramellába mártott körte, mazsolák, fahéj és szegfűszeg. Egy kevés bőr azután sötét pörkölt kávé.
Íz: Könnyed, melaszos édesség. Cédrus, tölgy és száradó keserű csokoládé jegyek.
Lecsengés: Nehéz tölgy és édes dohány. Gazdag gyümölcstorta. Füstös és nagyon melengető.

Kezdhetünk gyűjteni,van még hatvan palack a következő évek árveréseire!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez volt az év-június « The Maltbank Herald 2010.12.07. 16:48:31

[...] nyitotta meg hivatalosan a legújabb beruházásaként elkészült épületeit,míg a Glenfiddich egy 1937-es palackozását árverezte el több mint 25 000 fontért azaz kb. 8 millió forintért.Az év ikonja,a Springbank [...]
süti beállítások módosítása