Egy megszeliditett felfoldi es a tobbiek
2009. október 06. írta: Barman's Choice

Egy megszeliditett felfoldi es a tobbiek

Lassan de biztosan jonnek ujra es ujra a megujult,atoltoztetett,felturbozott ujdonsagok.A sorban a kovetkezo bemutatkozo a Glengoyne 12 years old.A felfoldi,magat a The Real Taste of Malt jelzovel illeto leparlo bejelentette,hogy az alapkinalataba illeszti a 10,17 es 21 eves whiskyk mellett a 12 eves Glengoyne-t.A malt korabban ebben az evjaratban mar elerheto volt,hordoerossegu valtozatban.Most a cask strength-bol lett egy 43%-os konnyed,a szokasos Glengoyne stilust folytato whisky.

12_news

--------------------------------------

Az ornagy ur uj dedunokaja..Kezdhetnenk ezt a bejegyzest akar ig is es a tobbseg mar sejtene,a hir ezuttal a Glen Grant-tol erkezik.Igy is van,az olasz piacot az 5 eves Glen Grant-tal uralo leparlo uj sorozatanak elso maltjakent(Reserve Cellar a neve a sorozatnak) egy 1992-ben leparolt,2008-ban palackozott,16 eves ,bourbon es oloroso sherry hordoban erlelt whisky kerul a piacra.A hirek szerint 13 500 palack kerul a nyilvanossag ele.(ez kisse azert megingatja a limited edition jelzo renomejat).A whisky nem hutveszurt es 46% alkoholtartalmu.

1009_GlenGrant1992

-------------------------------------

Amig "egyik" Grant uj sorozatot kezd,addig a "masik"Grant,a William Grant&sons, Balvenie leparlo 17 eves,erlelt whisky szeriajanak utolso,hatodik maltjakent bemutatta a The Balvenie 17 years old Madeira Cask-et.43% es a brit piacra szant 1000(igen,ezer..) palack kicsit visszaallitja a Glen Grant 13 ooo-es "limited edition"-ja altal megingot hitunket a korlatozott kiadasokat illetoen.(a korabbi 17 eves erlelesek:Islay cask-2001,New Wood-2006,Sherry Oak-2007,Rose cask-2008,Rum cask-2008)

Madeira-Story

---------------------------------------------------------------

Es a bejegyzes vegen egy korabban beharangozott szereplo "arca".Jura Prophecy

jura-propecy-300x224

46%,nem hutveszurt,1800 darabos korlatozott kiadas vilagszerte,es kb 40 ppm..

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fezmin 2009.10.13. 16:16:17

A Jura palackok lassan tele lesznek hieroglifákkal, aztán meg múmiát csinálnak belőlük! ;) Amúgy szép, nekem tetszik. Jó tőzeges, a másik két jellemezője is nekem való. A fő kérdés azonban: vajon van benne szinezék, mint a többi Jura-ban? Ha nincs, akkor máris egy nagyon szimpatikus palackkal szemezgetek. Bár ha ilyen kevés van belőle...

scotchwhiskyblog 2009.10.14. 23:17:19

Nem tudom a valaszt,feltetelezem van.En nem vagyok nagy Jura fan,bar a Supertition nagyon jol dolgozik,kicsit megengedobb vagyok a megiteleseben mostansag,de kedvencem nem lesz soha.Viszont ez a Prophecy erdekel.Amit en tudok ar az nem tul meglepo de azt mondom -tekintve a Jura "politikajat"-elfogadhato.Ez most 50 font korul van. Viszont most annyira belemrultem az Ardbegekbe,hogy szinte muszaj kostolnom mast is ha nem akarok vegletekig elfogult lenni a nyers islay-iakkal.Ezert a Prophecy most lesre futott nalam,rossz az idozitesuk:) Es mivel tudom,hogy mi lesz a kovetkezo palack ami hamarosan erkezik ezert cseppet sem banom mit mond a profecia:)
süti beállítások módosítása