Apro hir egy apro speyside-i leparlobol
2009. szeptember 27. írta: Barman's Choice

Apro hir egy apro speyside-i leparlobol

A legkisebb speyside-i leparlo sem maradhat le az ev vegi nagy bejelentesek aradataban.Meretukhoz alkalmazkodva,minden kulonosebb hirveres es hatalmas marketingkampany nelkul,itt az uj,10 eves Benromach.

31824029

A Gordon&McPhail altal 1993-ban megvasarolt leparlo 1998-ban nyitott meg,Karoly walesi herceg jelenleteben.Az eredeti tervek szerint a Benromach 10 eves whiskyje 2008-ban jott volna ki a piacra,de a szakemberek mar korulbelul hat ev utan ugy iteltek meg,hogy az akkori Benromach alkalmas bemutatni a housestyle-t.Ez volt 2004-ben a Benromach Traditional.Meg ugyanebben az evben kijott a korabbi tulajdonos altal leparolt ,abban az evben 21 eves Tokaji erleles es egy Vintage 1969.A kovetkezo evben megjelent a 22 eves Port Wood erleles,a Vintage 1968 es  Benromach Classic 55 years old.2oo6-ban elsokent a single maltok kozul hivatalosan a whisky eloallitas minden fazisa teljes egeszeben igazoltan organikus eljarassal keszult.Ez a Benromach Organic.Aztan jott a leparlo elso tozeges maltja,kozel 55 ppm-el,a Peatsmoke majd valaszkent az ipar teljesen a kulonbozo erlelesek fele fordulo trendjere a Benromach deklaraltan a masik utat valasztotta mikor elkeszitette a Golden promise tipusu arpabol a Benromach Origins-t.Ez a malt visszafordul az eredeti,nyers whisky kesziteshez,sherry hordoban erleltek es remek whisky egy osszehasonlito kostolashoz.Persze a Benromach is bir erlelt whiskyvel,ugymint a Marsala Wood Finish es az ennek a helyebe lepo Sassicaia.

Most,2009-ben,kicsit megkesve,de itt a 10 years old..egy ujabb friss,gyumolcsos alkotas ettol akicsi,szimpatikus,csendben dolgozo de remek mentalitasu leparlotol.

--

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása