Spoiler : Ardbeg Supernova 2014
0001. december 03. írta: Barman's Choice

Spoiler : Ardbeg Supernova 2014

 

Na, ez nem lesz túl elegáns . Spoilerezni sosem az . De mentségemre szóljon ,hogy ha hivatalos hírként nem is jelent meg a dolog ,azért hivatalos nyoma van . És az publikus . És akkor miért ne ? Szimplán a jószándék vezérel ,nem a kattintások . Ezen a blogon nincsenek reklámok . És nem gondolom,hogy egy magyar whisky blog döntené romba egy világcég renoméját . Ettől függetlenül ha szólnak ,leveszem ezt a bejegyzést ,de addig nézzétek, amig lehet :)

Az Ardbeg Auriverdes még meg sem jelent , mindenki a brand körül még csak az Ardbeg Day 2014-re készül , ami csak május utolsó napján esedékes . De az anyacég , a Louis Vutton-Moet Hennessy amerikai vállalata , a Moet Hennessy USA egy hónappal ezelőtt elindított egy új Ardbeg palackozás címkéjére vonatkozó engedélyezési eljárást . A címkét a publikus adatlap alapján az illetékes hivatal elfogadta , ebből kifolyólag ha a palackozás megjelenik , így fog kinézni . A publikus adatlap az amerikai alkohol és dohány kereskedelemért felelős adóiroda oldalán fellelhető , ami ugyan nem feltétlenül jelenti azt , hogy az említett termék piacra is kerül . Az eddigi Ardbeg címkék engedélyezési eljárása azonban pontosan ilyen módon zajlott és szépen meg is jelentek.

Ráadásul már ideje volt egy új Supernova palackozásnak . Az Ardbeg 2009-ben és 2010-ben jelentette meg a Supernova (SN2009 ,SN2010) névvel a 100 ppm fenoltartalmú tőzegelt whiskyjét , nagyjából egyidőben a Bruichladdich Octomore kiadásával . Bár az Octomore  fenoltartalma magasabb volt, szerintem a 2009-es Supernova szebben sikerült. A következő évi SN már picit határozatlanabb lett . Kicsit unhatta talán azokban az időkben a piac ezt a megatőzegeléses faszméregetést Islay ikonjai közt , de tény, hogy a következő három évben az Ardbeg inkább az Ardbeg Day nevű rendezvényhez kötötte aktuális megjelenéseit , amik közt inkább a tölgyhordókkal való innováció dominált . Volt a Day , az Alligator , a Galileo , idén jön az Auriverdes .

És a jelek szerint jön az Ardbeg Supernova 2014 .

 

sn14

 

sn14..

 

OMB No. 1513-0020  (07/31/2015)
FOR TTB USE ONLY
DEPARTMENT OF THE TREASURY
ALCOHOL AND TOBACCO TAX AND TRADE BUREAU
APPLICATION FOR AND CERTIFICATION/EXEMPTION OF LABEL/BOTTLE APPROVAL
(See Instructions and Paperwork Reduction Act Notice on Back)
TTB ID
14076001000066
1. REP. ID. NO. (If any)
CT
153
OR
5K
PART I - APPLICATION
2. PLANT REGISTRY/BASIC PERMIT/BREWER'S NO. (Required)
NY-I-851
3. SOURCE OF PRODUCT (Required)
Domestic
Imported
8. NAME AND ADDRESS OF APPLICANT AS SHOWN ON PLANT REGISTRY, BASIC PERMIT OR BREWER'S NOTICE. INCLUDE APPROVED DBA OR TRADENAME IF USED ON LABEL (Required)
MOET HENNESSY USA, INC.
85 TENTH AVE

NEW YORK NY 10011

4. SERIAL NUMBER (Required)
140047
5. TYPE OF PRODUCT (Required)
WINE
DISTILLED SPIRITS
MALT BEVERAGE
6. BRAND NAME (Required)
ARDBEG
8a. MAILING ADDRESS, IF DIFFERENT
7. FANCIFUL NAME (If any)
SUPERNOVA
9. EMAIL ADDRESS
ROCHELLE.JOHNSON@MHUSA.COM
10. GRAPE VARIETAL(S) (If any)
11. FORMULA
18. TYPE OF APPLICATION
(Check applicable box(es))

a.

CERTIFICATE OF LABEL APPROVAL

b.

CERTIFICATE OF EXEMPTION FROM LABEL APPROVAL
"For sale in _______ only" (Fill in State abbreviation.)

c.

DISTINCTIVE LIQUOR BOTTLE APPROVAL. TOTAL BOTTLE CAPACITY BEFORE CLOSURE ____ _____ (Fill in amount)

d.

RESUBMISSION AFTER REJECTION
TTB ID. NO. ______
13. ALCOHOL CONTENT
55
14. WINE APPELLATION IF ON LABEL
16. PHONE NUMBER
(212) 251-8261
17. FAX NUMBER
(646) 808-3778(646) 808-3778
20. DATE OF APPLICATION
03/17/2014
21. SIGNATURE OF APPLICANT OR AUTHORIZED AGENT
(Application was e-filed)
22. PRINT NAME OF APPLICANT OR AUTHORIZED AGENT
ROCHELLE JOHNSON
PART III - TTB CERTIFICATE
This certificate is issued subject to applicable laws, regulations and conditions as set forth in the instructions portion of this form.
23. DATE ISSUED
04/08/2014
24. AUTHORIZED SIGNATURE, ALCOHOL AND TOBACCO TAX AND TRADE BUREAU
Authorized Signature
 
FOR TTB USE ONLY
QUALIFICATIONS
TTB has not reviewed this label for type size, characters per inch or contrasting background. The responsible industry member must continue to ensure that the mandatory information on the actual labels is displayed in th correct type size, number of characters per inch, and ona contrasting background in accordance with the TTB labeling regulations, 27 CFR parts 4, 5, 7, and 16, as applicable.
STATUS
THE STATUS IS APPROVED.

CLASS/TYPE DESCRIPTION
SINGLE MALT SCOTCH WHISKY

EXPIRATION DATE (If any)


 

A címkén látszik , hogy a megszokott módon először  Committee palackozásként jelenik meg , az amerikai szabványoknak megfelelő 750 ml-es kiszerelésben. Az alkoholerősség 55 %-os , a hátcímkéről kiderül, hogy ezúttal is lesz sherry hordóban érlelt Ardbeg malt a cuccban . Ennyi . Semmi más . Ahogy ennyi volt a célja ennek a posztnak is . Az iparág egyik legizgalmasabb szereplőjének közeljövőre vonatkozó terveinek bemutatása.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása