Harcosok klubja - Highland Park Warriors Series
2013. szeptember 14. írta: Barman's Choice

Harcosok klubja - Highland Park Warriors Series

Fél évvel ezelőtt a Highland Park Distillery bemutatta legutolsó travel retail sorozatának első palackozásait . A februári bejelentéskor megtudtuk, hogy a Highland Park Warriors néven megjelenő , hat darabos széria Orkney szigetének hagyományaira épül . Ezen a bejelentésen mindenki megdöbbent ...( khm:)

A Warriors sor következő " meglepetése " az volt , hogy a whiskyk egy-egy viking harcos nevét viselik . ( Orkney gazdag norvég , skandináv történelmi hagyományaiban jelenlévő motivumok , személyek , legendák gyakorlatilag teljesen uralják a márka arculatát ). A széria első adagja a Sven , Einar ,Harald neveket kapta .

A Svein 90 % american oak -10 % european oak , 40 % abv , NAS palackozás.

SveinDetailSvein-bottle-HR

Az Einar szintén 40 % abv , NAS , a whisky 75 % american oak -25 % european oak érlelt .

EinarDetailEinar-pack-HR

A Harald palackozásnál 50 -50 % az american oak és az european oak megoszlás , ez is NAS és 40 % alkoholfokkal bír .

HaraldDetailHarald-pack-HR

Ők hárman az elmúlt fél évben az európai travel retail üzletekben voltak elérhetőek . Most csatlakozik hozzájuk három újabb harcos ,így lesz teljes a széria. Októbertől a teljes sorozat elérhető már a GTR szegmensben .

A Warriors széria második adagjánál már változtak az alkoholerősségek és az árak is megugrottak . Utóbbin majd lehet szörnyülködni de sajnos ezek az összegek hűen tükrözik a korszakot, ahol a whisky piac jelenleg tart. A Highland Park pedig sosem volt szívbajos ha megkellett nyomni a ceruzát egy-egy speciálisnak szánt malt whisky beárazásakor . Míg az első hármas 40 %-os alkoholfokkal és emészthető árral lépett be a piacra ( £35 -65 ) , addig a második triumvirátus 150 -400 -1000 fontos árral, 43 -44-45 % körüli alkoholfokkal köszön be . A palackozások továbbra is no age statement ,korjelölés nélküliek .

 

Highland Park Sigurd  43 %

Szín: Őszi arany, tiszta és világos Illat:
Friss széna bálák, mangó, szirupos piskóta karamellizált ananásszal,illatos füstösség íz:
Édes citromhéj, fűszeres fahéj kéreg, tölgy és csipetnyi levendula Lecsengés: Fűszeres füstösség,hosszan tartó poros fára emlékeztető jegyekkel

 

hp sigurd

Highland Park Ragnavald 44.6 %

Szín: Vörösbarna, tiszta és világos Illat:
Érett szilva, keleti fűszerek, kandírozott gyümölcshéj Íz:
Kiegyensúlyozott füst és édes, reszelt szerecsendió, vanília és étcsokoládé Lecsengés:
Komplex, elhúzódó gyömbér ízű fűszeresség és füst

 

hp ragnvald

Highland Park Thorfinn 45.1 %

Szín: Sötét vörösbarna, tiszta és világos Illat:
Cédrusfa, kámfor, mangó, koriander, fűszeres és füstös vanília Íz:
Nagyon összetett, gyömbér gyökér majd füstölt tölgy. Lecsengés:
Komplex, elhúzódó fűszeresség,füst

highland_parkthorfinn

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fezmin 2013.09.14. 13:36:31

Egyszer igazán belenyalintanék ezekbe az exkluzív HP-maltokba. :)

shadkaril 2013.09.16. 20:43:52

tényleg hiánypótló vagy, ráadásul magyarul! a jó csillagzatom vezérelt erre a blogra. csak folytasd, szeretlek olvasni. egy svein itt figyel a szekrényemben. a régebbi travel retail-eket jobban szerettem (16 yo). de attól még a HP a nagy kedvenc.

barman 2013.09.17. 09:58:31

Akkor üdv a blogon ! A facebook oldalon időnként naprakészebb vagyok , ha fent vagy, jelölj nyugodtan. Highland Park az elmúlt évben elkezdte visszavásárolgatni a korábban a függetleneknek eladott maltjait . A hatalmas kereslet még egy ilyen óriásnál is jelenthet bizonyos évjáratokból vagy érlelésekből készlethiányt . Persze, kiszáradni nem fognak:) Szerintem ennek köszönhető az is, hogy a travel retailben az évjáratos whiskyjeiket gyajorlatilag csendben leváltották ezekre a viking, meg ilyen-olyan dizájn csomagolású, nas whiskykre . Az alkoholerőséggel meg mindig is "játszottak" . Ha megfigyeljük, az anyacég, az Edrington másik prémium malt brandje , a Macallan hasonló úton jár az új , sok vitát generáló nas sorával. Ez üzlet . Aztán élvezet:)
süti beállítások módosítása