Tőzegelt whisky tokaji hordóban érlelve
2016. szeptember 02. írta: Barman's Choice

Tőzegelt whisky tokaji hordóban érlelve

 

 

A BenRiach Distillery nem először használ tokaji hordót a single maltjai érleléséhez.Ahogy más skót szeszfőzdék is próbálkoztak már magyar hordókkal Tokajból,hol sikerrel,hol kevesebb eredménnyel. A magyar piacon ismert a hazai vezető whisky szaküzlet számára palackozott jópár tokaji érlelt variáció de a BenRiach ezúttal egy csavart vitt a történetbe.Tőzegelt maláta whiskyjüket utóérlelték tokaji hordóban és emelték be az egyik legnevesebb whisky sorozatba, a BenRiach Single Cask széria tagjai közé.

 

A whisky 1994 májusában desztillált , tőzegelt BenRiach. Utóérlelése a #4004 számmal jelölt tokaji hogshead típusú hordóban történt. Palackozva 55.1 %-os alkoholfokkal , megjelent 246 palacknyi mennyiségben.

A whisky arany színben ragyog,illatában füstölt fa,főzött édesség és vanilia szép egyensúlyban egy csipetnyi citrussal.Ízében érett gyümölcsök,hangaméz,kevés tölgyfás jegyek élénk citrusos zamatokkal.Lecsengésében dominál az édes tőzegfüst.

 

b13_94peatedtokaj.jpg

 

A BenRiach Single Cask Batch 13. többi tagjáról ezen a linken olvashatsz kóstolási jegyzeteket.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása