Portugál 2.1 - Kilchoman Madeira Cask
2015. október 03. írta: Barman's Choice

Portugál 2.1 - Kilchoman Madeira Cask

A Kilchoman Port Cask tavaly hatalmas siker volt és igazán csak azok a whisky rajongók fanyalogtak akik még emlékeznek arra , hogy a skót single malt tíz -tizenkét év alatt meg sem jelent és maximum a sherry hordó volt elfogadható bölcsőnek . De a fanyalgások ellenére a fiatal Islay farm lepárló full portóis cucca saját jogán abszolút frankó whisky volt. Itt jön egy újabb boroshordós érlelés , ezúttal Madeira szigetéről . A Kilchoman másodszor is nekifut a portugálnak.

17 ex-madeira hordóból lett válogatva az a teljes idejében ebben a hordófajtában érlelt, négy éves Kilchoman ami most megjelenik . Bár hivatalosan NAS kiadás , a 2011-es lepárlási dátum elárulja, hogy ismét egy "alig whisky" került palackba. Összesen 6100 üvegnyi lesz a megjelenés, az ABV 50 % .

kilchoman_madeira_cask_matured

Idén januárban már megjelent egy erősen limitált madeira hordós Kilchoman, tizedennyi palackkal mint a mostani cucc, cserébe magasabb fokolással . Az az adag a Kilchoman belső rajongói klubjának lett kiadva, valószínüleg szondázta a piacot a lepárló és a fogadtatás sikere után döntött a hatezernél több Kilchoman Madeira Cask megjelentetéséről . Pedig ahogy említettem , a tavalyi Port Cask sikere után simán jöhettek volna akár bejelentés nélkül is. A lepárló jó példája annak , hogy ebben a méretben amit ők képviselnek szintén lehet sikereket elérni mind szakmailag , mind anyagilag . Reméljük a sok új lepárló követni tudja ezt a vonalat, mérettől függetlenül is.

Továbbra is türelmesen várjuk mit hoz majd a jövő a Kilchoman határozott profiljába . Addig pedig a kevés hivatalos ex-boros érlelés hiánya Islayról ( ne feledjük , teljes idős érlelésről beszélünk ami még akkor is elismerésre méltó ha csak alig pár évről van szó , ők legalább bevállalták ) teret enged a Kilchomannak .

A jelek szerint ők pedig élnek ezzel a lehetőséggel . Ahogy eddig mindennel ami eléjük került .

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gstark84 2015.10.04. 18:18:15

Na ez érdekes lesz. A Madeira finish-eket szeretem, a kedvenceim, úgyhogy remélem jut majd belőle ide is. :)
süti beállítások módosítása