Aranyforrás - Aberfeldy Gold of Pitilie 28 YO
2015. január 12. írta: Barman's Choice

Aranyforrás - Aberfeldy Gold of Pitilie 28 YO

 

Ahogy a január evidens módon minden év első hónapja , úgy az Aberfeldy Distillery evidens módon mindig is az első lepárló az ABC sorrendbe rendezett bármilyen típusú felsorolásokban amik a skót whiskyról készülnek . Ötvözve a kettőt , kezdjük a 2015-ös évet egy megismételhetetlen Aberfeldyvel .

A tavalyi évben elkezdett Bacardi ( Dewar & Sons ) single malt portfólió bővítés már önmagában is hatalmas meglepetést jelentett az érdeklődőknek és szerencsére ez eddig megjelent italok sem okoztak csalódást . A Craigellachie , Aultmore , Aberfeldy maltok már elérhetőek és hamarosan jönnek a whiskyk a Royal Brackla és a Macduff ( Deveron ) lepárlókból is . Mindegyik korjelölt , szokatlan évjáratokkal , megújult és szemet gyönyörködtető stílussal , meglepő profilokkal . Vannak köztük sztenderdnek nevezhető kiadások , travel retail palackozások és most itt egy igazi prémium luxus kategóriás variáció is .

 

Aberfeldy_28..

Összesen nyolc dekanter jelenik meg a Highlands közepén fekvő Aberfeldy Distillery valaha volt legidősebb single maltjából . Ennek megfelelően a megjelenés is káprázatos , az ára pedig ennek ellenére sem nevezhető csillagászatinak a maga négyezer dolláros belépőjével . A 28 éves malátawhisky egy 1985 -ben hordóba került párlatból nőtte ki magát a jelenlegi top termékké . A nevét a lepárló vízellátását biztosító forrásról , a Pitilie Burns nevű helyról kapta .

 

Aberfeldy_28

Huszonkét karátos arany , kézműves palack , díszdoboz , szingapúri bemutató . Az Aberfeldy 116 éves története során először próbálkozik ilyen koros itallal és ilyen luxus megjelenéssel . Ránézésre is benne van a siker .

 

Aberfeldy28

 

Boldog új évet mindenkinek !

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katalin Veronika Nagy 2015.03.04. 14:59:42

hát ez nagyon pazar. Valaki tudja hol lehet ilyet vásárolni? Mennyibe kerül?
süti beállítások módosítása