Komplett Knockdhu - Az anCnoc kiteljesedése
2014. november 07. írta: Barman's Choice

Komplett Knockdhu - Az anCnoc kiteljesedése

A Knockdhu Distillery single maltja , az anCnoc lassan többet szerepel a blog hasábjain , mint jónéhány nagynevű lepárló . Megnéztem , több bejegyzést iram az anCnoc whiskyről mint például a Glenlivetről , Macallanról , vagy a Lagavulinról ,Taliskerről . A Speyside kis szeszfőzdéje annak köszönheti az extra figyelmet , hogy 2014-ben , részeként a tulajdonosi kör , az Inver House skót malátawhisky márkáinak megreformálására tett törekvéseinek , szép csendben koncepciót váltott , megújitotta szinte a teljes kínálatát , belépett a travel retail szegmensbe , limitált kiadású , piacspecifikált palackozásokkal jelentkezett és bemutatta a ház stílusától teljesen eltérő , de meglepően sikeressé váló tőzegelt variációit .

Az alábbi hír minden bizonnyal az év egyik utolsó eseménye a Knockdhu lepárlójától , egyben lezárása egy pár éve tartó megújulásnak .

Az anCnoc alapkínálata a 12 , 16 és 22 éves maltokra épül ( megjegyzem , utóbbi egy igazán remek whisky ! ) , a housestyle tökéletes kiteljesedésének szándékával . A lágy , könnyed , édes , delikát füsttel és fűszerekkel operáló aromák még azoknak is kellemes meglepetést okoznak , akik rendszeresen fogyasztanak jó malt whiskyket . Ezekhez a korjelölt italokhoz jön még egy az idén bemutatott projekt , a tőzegelt anCnoc sor , a Rutter , Flaughter , a svéd piacra készített Tushkar , legutóbb pedig a Cutter . Az egyedi marketing , a kellemes és határozott tőzegesség és az alatta megbújó housestyle mindenképpen az esztendő egyik kellemes meglepetése . A neves grafikus , Peter Arkle tematizált kiadásai egy kis extraként jelennek meg az urbánus , fiatalos piacon . A Vintage 2000 megjelentetése pedig összhangban áll a többi Inver House malt koncepciójával .

Maradva a tőzegelt maltoknál , az anCnoc annyira belejött a füstölgésbe , hogy a kezdeti triumvirátus egy éven belül ötödik taggal bővült a napokban . Az új , peated anCnoc a travel retail szegmensbe lett felépítve , részeként a skót vidék jellegzetes , tőzegkitermeléshez kapcsolódó eszközökről elnevezett sorozathoz . A legújabb füstbomba az anCnoc Barrow . Ahogy a képen is látszik , az eszköz ezúttal a taliga, vagy talicska, amivel nyilván a kitermelt, feldarabolt tőzeget szállítják . A peated anCnoc széria nagyjából 8-12 év közötti maltokból áll . A Barrow hasonlóan társaihoz 46 % -os alkoholerősséggel bír , természetes színű és nem hűtve szűrt . A fenoltartalom 13.5 ppm , a kiadott mennyiség 7500 palack . Ez az első tőzeges travel retail anCnoc palackozás .

b.

Hogy ne féljen egyedül a polcokon , csatlakozik mellé egy anCnoc Black Hill Reserve nevű NAS kiadás . A Fekete Domb  (ahogy a Knockdhu nevét fordítjuk) , szintén 46 % -os alkoholerősségű , ex bourbon amerikai tölgyhordóban érlelt , korjelölés nélküli kiadás. A whisky profilja szépen képviseli a housestyle törekvéseit . Citrus , zöldalma, üde frissesség , árpa édessége és egy parányi füst a háttérben .

bhr

A két , vámmentes üzletekbe szánt Knockdhu malt tökéletesen alkalmas arra , hogy bemutassa , milyen típusú italokkal találkozhat az ember , ha az anCnoc szériából választ . Ők ketten részben már a következő esztendő újdonságai is , lassan a végére érve az anCnoc transzformációnak . És , hogy kellően kerek legyen a történet , ráadásként itt van még egy új anCnoc !

Az anCnoc 18 Year Old egy hatezer palacknyi mennyiségben kiadott , 46 % -os alkoholerősségű , ex-bourbon american oak és ex-sherry european oak hordóban érlelt malátawhisky . Gyengéd fűszerek és intenzív édes aszalt gyümölcs, tetején selymes csokoládé ganache, érett narancs és olajjal kezelt bőr illata vezeti fel ezt aa kellemes , a ház stílusához passzoló whiskyt. Bonyolult és elegáns .Ízében testes, merész aromás fűszerek, gyümölcskenyér és kandírozott citrom szeletek, majd vanília puding, méz, karamellszósz. A lecsengés hosszú és borsos , édes és keserű pralinéval bolondítva .

18

Az év egyik legdinamikusabb , legkomplexebb fejlődése tehát véleményem szerint az anCnoc portfólióé . Mivel az anCnoc istállótársaival kéz a kézben jár , hamarosan remélhetőleg izgalmas híreket kapunk a Balblair , Pulteney , esetleg a Speyburn maltok kapcsán is . Hogy kié lesz a 2015 -ös év ? Szerencsére vannak versenytársak és jelöltek az Inverhouse mellett is . A Speysidetól Islay szigetéig . De addig még párat aludnunk kell . Nem annyit mint egy whiskynek , de egy kicsit . Javaslom , igyatok " elalvás " előtt valamelyik anCnoc-ból . Szép álmokat !

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása