A tizedik adag - GlenDronach Single Cask Batch 10.
2014. július 14. írta: Barman's Choice

A tizedik adag - GlenDronach Single Cask Batch 10.

 

Tizedik alkalommal jelenteti meg a sherried malt whisky kategóriában vezető lepárlónak számító GlenDronach Distillery a single cask sorozatát . Ez az egyik legszínvonalasabb sor , ami az egy hordóból lepalackozott , természetes és hordóerősségű malátawhiskyk piacán hivatalos kiadásként  , évente két alkalommal is megjelenik .

 

A tizedik adag 1990 és 2002 közti időszakból , kilenc hordóból lett válogatva . A legfiatalabb 12 éves , a legidősebb 24 . A kilenc palackozásból hét pedro ximinez hordóból érkezett , kettő pedig ex-oloroso hordóból . Mindegyik malt a lepárló igazi stílusát erősíti aromáival. Nézzük részletesen !

gsc.batch10

 

 

GlenDronach 1990  cask # 2970 / 24 Years Old / Pedro Ximenez Sherry Puncheon / 51.3%

Batch-10-1990-cask-2970

Karmazsinvörös szín . Illatában egy adagnyi nagyvonalúan fűszerezett kávészemek és mazsola alkotta egyveleg , háttérben egy finom árpás aromával . A kezdeti intenzív melaszos ,étcsokoládés ízek szépen harmóniába rendeződnek a pörkölt tölgyfa fűszerességével . Ez a whisky a tizedik adagban a legidősebb ital . Megjelenik 630 palacknyi mennyiségben.

 

 

GlenDronach 1991  cask # 1346 / 22 Years Old / Pedro Ximenez Sherry Puncheon / 52.1%

Batch-10-1991-cask-1346

Színe mint megégett borostyán közepén ragyogó rubin árnyalat . Fehér bors és citrushéj jellegzetes ,éles esszenciái árasztják el a datolyás és mazsolás aromákat . Egy csipetnyi gyömbér és szerecsendió . A friss tölgy erős fűszeressége idővel narancslekváros, friss és aszalt szilvás , étcsokoládés élménnyé nemesedik . Az adagban lévő két 22 éves GlenDronach közül ez az idősebbik . 701 palacknyi mennyiségben jelenik meg .

 

 

GlenDronach 1992  cask # 199 / 22 Years Old / Oloroso Sherry Butt / 59.4%

Batch-10-1992-cask-199

Színe az ősszel hulló juharleveleké . Illatában antik tölgy és keserű narancs aromákkal ízesített gyümölcstorta egy csipetnyi pörkölt dióval . Pazar kontrasztok a frissen vágott fű és egy szivardoboz nehéz fűszeressége közt , megspékelve gazdagon aszalt damaszkuszi szilvával , barnacukorral és zöldcitrom héjának üdeségével . Ez az adagban a fiatalabbik évjáratú 22 éves GlenDronach , de egyben ez a két oloroso érlelés közül az idősebbik is . 576 palacknyi megjelenés.

 

 

GlenDronach 1993  cask # 494 / 21 Years Old / Oloroso Sherry Butt / 55.8%

Batch-10-1993-cask-494

Ragyogó borostyán szín bronzos árnyalatokkal . Az öreg tölgy klasszikus aromái elvezetnek egy lágy, szegfűszeges-borsos világba . Tiszta , virágos aromák adják az igazi mélységét egy sherry-áztatta gyümölcsöskert élményének . Ezek a friss, virágos aromák végigkísérik a felbukkanó sültalma , sült körte adta ízeket , egy adagnyi chilli paprika csípősségének melegségével és érett , mediterrán gyümölcsök édességével . Ez a whisky a két oloroso érlelés közül a fiatalabbik . 635 palacknyi mennyiségben jelenik meg .

 

 

GlenDronach 1994  cask # 326 / 19 Years Old / Pedro Ximenez Sherry Puncheon / 53.5%

Batch-10-1994-cask-326

Aranyló ,sötét cseresznye szín . A frissen vágott rebarbara és savanykás szilva illatozik egy adagnyi fahéj alatt , együtt a bőr és a cédrusfa hosszan melengető , klasszikus aromáival . A sherry és az étcsokoládé gazdagsága egy szivardobozban . Melaszos édesség és szilvakompót . 452 palacknyi megjelenésével a legkisebb mennyiség a tizedik adagban .

 

 

GlenDronach 1994  cask # 3397 / 19 Years Old / Pedro Ximenez Sherry Puncheon / 53.8%

Batch-10-1994-cask-3397

Mély , bíbor mahagóni szín . Fűszernövények és a pörkölt aromák fűszeressége által gazdagon telített csokoládé , rumba áztatott mazsolával és datolyával . Pazar egyensúly a herbális jegyek élessége és a friss datolya , füge émelyítő mélysége közt . A robusztus sherry karaktereket tejcsokoládé lágyítja . 644 palacknyi megjelenés ebből a kiváló whiskyből .

 

 

GlenDronach 1995  cask # 3025 / 18 Years Old / Pedro Ximenez Sherry Puncheon / 51.1%

Batch-10-1995-cask-3025

Aranyló , antik tölgy szín . Szép kombinációban a sherrybe áztatott sárgabarack és datolya a mogyoró , tört mandula  , pörkölt tölgyfa jegyeivel. A friss zöldalma idővel mazsolás, szilvás élménnyé nehezedik és felbukkan a fekete bors , gyömbér , szegfűszeg olajos , élénk fűszeressége is. 650 palackkal jelenik meg , alkoholerőssége ennek a legalacsonyabb a tizedik adagban .

 

 

GlenDronach 1996  cask # 1487 / 18 Years Old / Pedro Ximenez Sherry Puncheon / 54.1%

Batch-10-1996-cask-1487

Gyönyörűen polirozott cseresznyefa szín . Gazdag kombinációja a barnacukorral ízesített eszpresszó kávé és a lágy ,fűszeres, medvecukros herbalitásnak . Egy igazi narancsos-csokis kombó jó adagnyi szilvalével nyakon öntve vezet el egy testes befejezéshez , ahol az erősen pörkölt babkávé mellett felbukkan a citrushéj adta éles frissesség is . 677 palacknyi mennyiségben jelenik meg .

 

 

GlenDronach 2002  cask # 1500 / 12 Years Old / Pedro Ximenez Sherry Puncheon / 56.7%

Az adag legfiatalabb és egyben legerősebb palackozása . Rubin mag körül ragyogó borostyán szín . A melaszos, karamellás és gyümölcsös hullámokat megtöri egy kevés menta és lágy szegfűszeg . Édes füge , csokoládéba mártott mazsolaszemek vanilia lágyságával . Finom szivarfüst , kandírozott gyümölcshéj és gyömbér . 565 palacknyi mennyiségben jelenik meg.

 

 

A GlenDronach Single Cask Batch 10 egy klasszikus sora lett ennek a híres szériának . Minden whisky jelesen képviseli a housestyle jellegzetességeit , egyedi finomságokat csempészve a minőségbe . Korrekt árazás , szép italok . Ez a sorozat továbbra is a legjobbak egyike . Ha valaki kedveli a nehézkes sherried maltokat egy jó adagnyi fürge fűszerességgel , annak a szedervölgyi ( a GlenDronach jelentése szedervölgy ) single cask válogatás örök kedvence lesz .

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása