Új erő a Szedervölgyből - GlenDronach Cask Strength
2012. december 04. írta: Barman's Choice

Új erő a Szedervölgyből - GlenDronach Cask Strength

 

A whisky-boom egyik nyertese számomra egyértelműen a GlenDronach Distillery . Nem azért mert a növekvő igényeket a világ minden tájáról képesek azonnal kielégíteni , nem is azért mert méregdrága marketinggel állandóan a címlapokon szerepelnek a whiskyvel foglalkozó oldalakon . Sokkal inkább azért örülök a sikerüknek mert a lepárló szakmai gárdája valóban komolyan veszi saját magát és a kitűzött céljaikat . Visszaállítani a GlenDronach legendás , sherrys nemességét . És ahogy a példa bizonyítja , ha szenvedély , tudás , elhivatottság áll egy ötlet mögött ( és persze ne legyünk álszentek , a megfelelő összeg is ) akkor a siker garantált . A GlenDronach 2008 - as újraélesztése után pár év alatt a top distillery kategóriába emelkedett . A klasszikus , nehéz sherrys érleléseik világszinvonalúak . Egy viszonylag szűk alapsor mellett ( 12 , 15 ,18 , 21 , 33 éves single maltok ) egy luxus kategóriás 33 éves ( Grandeur ) és évente két alkalommal megjelentetett single cask válogatás jelenti a GlenDronach portfoliót . A minőségi érleléseik mellett ( Wood finish válogatás ) most egy hordóerősségű single malt csatlakozott a családhoz .

 

A cask strength , non -chill filtered , természetes maláta whisky 54.8 % alkoholerősségű . A whisky oloroso és pedro ximinez hordók házasításából született , 12 000 palacknyi mennyiségben jelenik meg . Bár a whisky korjelölés nélküli , a lepárló minőségi , jerezi hordói és a szakmai tudás bizonyosan egy remek maltot eredményeztek . A megjelentetett mennyiségből valószínűsíthető , hogy világszerte elérhető lesz és köszönhetően a GlenDronach korrekt árazásának egy igazán kedves kis karácsonyi ajándék lehet . Rajongóknak , a whiskyvel még csak ismerkedőknek egyaránt .

 

GDcaskstrength

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása