Bunnahabhain 40 Year Old
2012. november 06. írta: Barman's Choice

Bunnahabhain 40 Year Old

Gentle taste of Islay . Így szól a mottó  a Bunnahabhain Distillery -től . És a lepárló egyre inkább hozzá idomul a saját szlogenjéhez . Igen , a Bunny nemesedik ,sőt , finomodik . És nem csak külsőleg . De ugyan akkor mondhatnám azt is , nem csak belsőleg . Szemmel láthatóan a lepárló marketingesei sokkal több figyelmet fordítanak a brand imázsának emelésére ,mint előtte évekig . Manapság már ez is számít . És még így is le van maradva a Bunnahabhain , ha csak akár a helyi vetélytársakat nézzük . Ellenben a megemelt alkoholerősségű ,átöltöztetett Bunnahabhain sor megcsillantott valamit , ami nem csak a whisky eddigi rajongóinak tűnt fel , hanem új követőket is szerzett ennek a kicsit fura világú , csendes ,kiváló Islay maltnak. Szerencsére szó sincs arról , hogy a lepárló csupán a külsőségekkel akarna operálni . Mert bár a single maltok jelentős mennyisége ebből a lepárlóból is a tulajdonos blendjeibe kerül , azért a Bunnahabhain ilyen ritka kis kincseket is képes megmutatni ,mint a legutóbb megjelentetett 40 éves ,limitált palackozás.

A kifinomult , nagyon tetszetős Bunnahabhain 40 Year old a lepárló több tízezres mennyiségű hordókészletének egyik rejtőző kincse volt eddig . Negyven évvel ezelőtt egy glasgowi kereskedőháznak kezdték érlelni , aztán egészen napjainkig aludt valahol a raktárház sötétjében . A whisky 41 .7 % -os alkoholerősséggel , összesen 750 palacknyi mennyiségben jelenik meg , egyszeri kiadásként . Gyűjtők , műértő whisky rajongók nagy örömére , átlagfogyasztók szokásos bánatára . A 2000 font per palack ár persze sokkoló , és szépen találni koros, harminc évnél is idősebb Bunnahabhain palackozásokat a független cégektől ennek az árnak a töredékéért is ,mégis  azt hiszem, egy ilyen kis ékszerre a hivatalos , egyre inkább helyére kerülő brandnek , a Bunnahabhainnak igenis szüksége van.

[vimeo http://vimeo.com/52009696]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása