Old Pulteney 40 Year Old
2012. október 23. írta: Barman's Choice

Old Pulteney 40 Year Old

 

Az elmúlt esztendőben az Old Pulteney sikert sikerre halmozott . Megújult külső , modern marketing , kimagasló eredmények és titulusok a világ whisky rendezvényein és még a Murray-féle Világ legjobbja címet is begyűjtötték . A skót mainland legészakibb lepárlójának szortimentje a 12 , 17 , 21 éves kiadások mellett egy nemes harminc éves palackozással bővült . Szinte már csak egy dolog hiányzott a sorból . Egy luxuskategóriás palackozás . Íme .

 

A Old Pulteney 40 Year old egyedi készítésű palackba zárva , csodaszép dobozban szállítva cirka 1500 fontért betölti a lepárló kínálatában a luxus poziciót . A whisky négy hordóból lett házasítva ,konkrétan három ex-sherry spanyol hogsheadből és egy amerikai ex-bourbon barrelből . A whisky természetes erősségű és persze nem hűtve szűrt . Az alkoholerősség egy negyven éves whiskyhez korrekt , 51 . 3 % . Összesen 493 palack kerül a nyilvánosság elé Wick városkából . Ez a whisky az eddigi legidősebb ,hivatalos Old Pulteney .

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fezmin 2012.10.23. 10:54:52

Hát, ez a nagy kékség nekem annyira nem tetszik. No azért kiraknám a polcra. :) De ez nem valószínű, hogy bekövetkezne, ezért hát tovább kortyolom (ez most tényleg véletlen egybeesés) a Pulteney 17 évesét. :)

barman 2012.10.23. 11:56:44

Ez egy speciális , kézzel készített üveg . Ahogy negyven felett már szinte kötelező:)

Farkas Gyula 2012.10.23. 13:36:24

Ez a kék nekem is "rendszeridegen" egy kicsit, pedig maga az ital biztos gyönyörű színű.
süti beállítások módosítása