Megújul a Glengoyne
2012. október 11. írta: Barman's Choice

Megújul a Glengoyne

Egész Skócia egyik legszebb lepárlója a Glengoyne Distillery . Egész Skóciában ők használják a leglassabb lepárlási eljárást . Egész Skóciában a Glengoyne az egyik legtisztább maláta whisky . Ha lassan is , de eljött az ideje , hogy felfrissítsék a kínálatukat .

A lepárló tulajdonosa, az Ian Macleod Distillers független cég a következő hetekben szállítja a kereskedések polcaira a külsőleg is megszépült , kínálatában pedig bővült Glengoyne single maltokat . Az eddigi 10 , 12 , 17 éves whiskyk közül lesz amelyik búcsúzik ,lesz amelyik változik és lesz amelyik marad . Melléjük érkezik pár új palackozás . Nézzük előbb az új dizájnt először .

Rögtön szembetűnő a címkék világosabb tónusa és a hangsúlyos korjelölés  . Amíg a Macallan a korjelzésről váltott a névjelzésre nem is oly rég , addig a Glengoyne maradt az évek jelölésénél . A sorban a hordóerősségű variációról került le a kor, címkéjén méretes " figyelmeztetés " a whisky erejére . A sor legidősebb ,prémium whiskyje, a 21 éves kiadás pedig egyedüliként más színű címkét kapott , ezzel is jelezve különlegességét . Változott a logó is , az eddigi árpanyalábokat felváltotta két vadlúd . Lévén a Glengoyne kelta eredetű szó annyit tesz , a Vadludak völgye .

Nézzük a whiskyket. Megmaradt az alap 10 éves whisky . Szintén megtartotta helyét a kínálatban a 12 éves Glengoyne de a 12 éves hordóerősségű helyére belépett egy Cask Strength név alatti , korjelölés nélküli malt . Új palackozás a 15 éves verzió . Az eddigi kínálat legjobbjának tartott 17 éves Glengoyne búcsúzik . Örökét átveszi egy 18 éves palackozás , ez nyilvánvalóan komoly pozíciót ér majd el az egész sorozatot tekintve . A 21 éves pedig továbbra is a lepárló legidősebb tagjaként az alapkínálatnak őrzi méltóságát . A 10 ,12 éves maltok 40 % alkoholerősségüek , a 15 , 18 , 21 éves palackozások 43 % -al jelennek meg .  A Cask Strength variáció tekintélyt parancsoló 58.7 % erősséggel büntet.

A megújulás a " Worth the Wait " szlogen alatt zajlik . Megérte rá várni ,üzeni a szöveg, ami passzol a lepárló hangsúlyos , eddigi " Slow " kampányának az eljárás és az ebből adódó minőség sugalta üzenetéhez . A Worth the Wait mellé ezúttal besegít három kisebb jelszó is . A "gondoskodó természet" ( caring nature ) ami a kizárólag meleg levegővel szárított árpa és a későbbi hordókészítésnél felhasznált , hat évig szabad ég alatt száradó tölgy természettel való kapcsolatára utal . A " tartós szellem " ( enduring spirit ) ami egyszerre utal az alkotók szellemi örökségére 1833 óta és a párlat ( spirit ) adta élvezetek és értékek állandóságára . Az " úttörő függetlenség " ( pioneering independence ) ami az újító ,iránytszabó , határozott kézműves alkotást és a cég függetlenségét hivatott hangsúlyozni .

Szerintem is megérte várni . A vadludak megérkeztek . Glengoyne - Worth the Wait .

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása