BenRiach Solstice Second Edition
2011. december 22. írta: Barman's Choice

BenRiach Solstice Second Edition

A téli napforduló a csillagászati tél beköszöntét jelenti. És tavaly óta nekünk whisky rajongóknak egy új BenRiach megjelenésének napját is.

2010-ben a téli napforduló adta az apropót a BenRiach Distillery erősen tőzegelt, 15 éves, portói hordóban utóérlelt single maltjának bemutatásához . Ez nem annyira meglepő pillanat, ha egy whisky a Solstice nevet kapta alkotóitól. A tavalyi, első Solstice 15 éves volt, 50 % -os alkoholerősséggel került palackba.

Most, már mondhatni hagyománnyá nemesedve, a 2011 - es év legrövidebb nappalán bemutatva, itt a BenRiach Solstice Second Edition !

A kor két évvel emelkedett, vagyis a második Solstice 17 éves . Az alkoholerősség maradt 50 % -os, és a whisky érlelése is hasonló az tavalyi palackozáshoz. Vagyis ex- bourbon hordó után a malt port pipe , vagyis kb 500 literes portói boros hordóban utóérlelődött.

A BenRiach Solstice Second Edition illatában eper, ribizli, egyéb bogyós gyümölcsök aromája keveredik a gyümölcsösség legszebb , legteltebb karaktereivel. A nyári bogyósok egy erős, tőzeges illattal rendeződnek harmóniába. Felbukkan a portói jellegzetes illata, kevés szőlővel kísérve. Ízében a beköszönő pörkölt mogyoró hamar nehéz tőzegességre vált. Finom kandírozott gyümölcs és mazsola jelenléte is felsimerhető. Különös de nagyon szép ötvözete a domináns tőzegességnek és az érett gyümölcsösségnek. Letisztult, könnyed ital, hosszúnak tűnő lecsengéssel. Klasszikus BenRiach tőzegelés kombinálva egy remek minőségű portói hordó karakterességével.

A tél legrövidebb nappala értelemszerűen a leghosszabb éjszakát is magával hozza. Kell jobb program egy Solstice nevű single malt tesztelésénél ? Talán valaki, akivel megosztható az élmény. Úgy pogány módra...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása