Két új Highland Park az Orcadian Vintage sorozatban
2011. november 23. írta: Barman's Choice

Két új Highland Park az Orcadian Vintage sorozatban

A skandináv hagyományaira büszke kirkwalli lepárló, a Highland Park Distillery a napokban újabb whiskykkel bővíti egyik legértékesebb szériáját.

A Highland Park Orcadian Vintage sorozat a lepárló legjobb évjárataiból válogatott whiskyk házasítása. Egyértelműen a luxuspiacra szánt megjelenések, áruk is borsos, 2300 font. Ennek megfelelően a megjelenés is exkluzív. A sorozat ismerői már tudják, hogy ha Orcadian Vintage, akkor az matt fekete üveg, skandináv, vagy mondjuk így orcadian motívumból táplálkozó H betűs logó, fa díszdoboz, természetes hordóerősség , limitált palackmennyiség és kimagasló whisky a lepárlótól. Ha mi, átlag whisky fogyasztók ilyen kincsekhez, mint a Highland Park me limitált kiadásai nem is nagyon jutunk hozzá, ezek a single maltok újabb ékkövei a skót whisky gyártásnak.

A sorozat eddig megjelent tagjai a Vintage 1964, 1968 és 1970. A széria öt év alatt mutat be tíz válogatott palackozást, tehát a most megjelenő két kiadással a sorozat felénél járunk. A két új tag a Highland Park Orcadian Vintage 1971 és 1976.

Jelen pillanatban ami tudható, hogy az 1971 - es jelölésű malt 40 éves, 47.6 % -os alkoholerősségű. Tizenhét spanyol tölgy hordóból válogatták és 657 palackkal jelenik meg.

A Vintage 1976 értelemszerűen 35 éves.Tizenhárom, ex-bourbon butt és hogshead hordóból lett válogatva. Alkoholerőssége 49.1 % - os, 893 palackkal jelenik meg.

Az új palackokról a képeket még nem engedélyezték bemutatni, de addig is itt egy másik, napokban megjelent Highland Park. Meglepő módon ez is a viking hagyományokat igyekszik megjelenésében ápolni. A palack szintén a travel retail számára készült. A motívum és a név a vikingek legnagyobb expedíciós hajótípusának, a drakkarnak vagy más néven drekarnak állít emléket. A sárkányhajó a maga korában félelmetes volt. Ez a Highland Park nem az ( 40% alkoholerősség ), de sokkal több helyre eljut, mint ahová a vikingek valaha is eltudtak. Pedig az se semmi!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása