Macallan Masters of Photography III. - Nick Veasey Edition
2011. november 21. írta: Barman's Choice

Macallan Masters of Photography III. - Nick Veasey Edition

A The Macallan folytatja a limitált mennyiségben kiadott, 12 éves sherry érlelésű maltjának brit fotóművészek által inspirált, művészi csomagolású megjelentetését. A Masters of Photography sorozatban a világ legnevesebb fotós alkotói a saját elképzeléseik alapján mutatják meg, mit is jelent a minőség macallani módra.

Az első szériában Rankin a csendes, intim, naturális vonalat követte,polaroidra fotózva. A második adagban Albert Watson beutazta a világot a Macallant követve, a spanyol bodegák kádárjainak udvarától az Easter Elchies szalonjáig. Most a harmadik művész egy igazán különös módon közelítette meg a Macallant. Nick Veasey a világ legnevesebb X-ray fotográfusa. Azaz a művész röntgenképeket készít , egy fotóművész igényességével.

A Macallan idén is a hat fő pillérjét szerette volna kihangsúlyozni ebben a kampányban. A hat pillér: a Ház, azaz az Easter Elchies, a brand spirituális otthona, a Finest Cut vagyis a legfinomabb vágás, ami a párlat elejét,közepét,végét elkülönítő eljárás, a kivételes minőségű Tölgyhordók az érleléshez, az egyedi párlat amiből évekkel később a Macallan single malt lesz, a különösen kis méretű Üstök vagyis a stills, amik az alakjuknál fogva egy igazán aromás párlatot hoznak létre,maga az egyedülállóan tiszta Párlat és a Természetesség,vagyis, hogy a Macallan nem használ semmit, hogy a whiskyjeit színezze.

Nick Veasey megértette és a maga módján lefotózta ezeket a pilléreket, amin a világ egyik legnevesebb single maltjának tradiciói állnak. Íme:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fezmin 2011.11.21. 13:44:45

Érdekes, mennyire szokatlan párosításokat tudnak kihozni, hogy az ember felfigyeljen a termékre. És a legtöbb valószínűleg működik is. A Macallan tényleg színezékmentes?

barman 2011.11.22. 15:16:33

naná:)

fezmin 2011.11.22. 15:32:28

Fura, a Macallan eddig valahogy elkerülte a poharam. Itthon is csak egy 10 éves Premier Barrel van a Douglas Laing-től. Mindig marad valami kipróbálásra való. :)

barman 2011.11.23. 13:26:31

Pedig a Macallan a három legnagyobb név egyike.Állandó harcban a második helyért a világ színpadán a Glenfiddich mögött, a Glenlivettel. Klaszikus,speysidei,sherrys nagyágyú. A nagy brandek minden előnyével és hátrányával.Ők is abba a pár lepárlóból álló elit klubba tartoznak,akik kilógnak a többiek közül.Ettől függetlenül még elérhető áru,igaz,itt is a kimagasló palackozás drága. De a Macallan 18 pl elérhető luxus.A Fine Oak sorozatuk pedig alternativa azoknak, akiknek már kicsit sok a sherrys világ.
süti beállítások módosítása