II.Whisky Show Budapest - Így készül a Whiskynet
2011. október 05. írta: Barman's Choice

II.Whisky Show Budapest - Így készül a Whiskynet

Még tíz nap és ismét Whisky Show Magyarországon!A hazai whisky szcéna legfontosabb és legnagyobb eseménye nem csak sikeresen vette a rajtot tavaly, hanem a jelek szerint képes egy még mindig csak kis réteg előtt ismert témában, hagyományteremtő módon, rendszeresen szerepelni a magyar fesztiválok között. Október 15.-én a Ramada Plaza területén ismét  az élet vize lesz a téma.

A budapesti whisky show egyik létrehozója a magyar szakbolt,a Whiskynet. Szatmári Kati,a Whisky Shop és Whiskynet tulajdonosa,a Maltbank Herald visszatérő interjúalanya most kiállítóként válaszolt a kérdéseimre.

The Maltbank Herald: Tavaly a kimondhatatlan nevű izlandi vulkán kissé megkeverte az eredeti elképzeléseket.Több meghívott szakember sem tudott elutazni Budapestre, ami könnyen bajba sodorhatta volna az első magyar whisky show komolyságát.Akkor a Te csapatod ugrott be az árván maradt standok mögé és zökkenőmentesen vettétek át a meg nem érkezett márkanagykövetek szerepét. Hány standot visz idén a Whiskynet/Whisky Shop?

Szatmári Kati: Tavaly  6 külföldi standunk volt, melyek mögött mindenhol a lepárló szakembere állt volna, ha nem jön közbe a vulkánkitörés. Sajnos a 6-ból, csak 3-an értek ide, meglehetősen kalandos módon. Az idén is 6 skót partner állít ki saját standdal – Arran, BenRiach, Benromach, Bruichladdich, Glenfarclas, Inverhouse – és saját szakemberrel. Reméljük az idén nem lesz szükség B tervre. Szintén mi gondozzuk az először kiállító és Magyarországon most bemutatkozó osztrák lepárló, az Aichinger standját. Ezek mellett értelemszerűen a WhiskyNet és a Whisky Shop standját kezeljük mi.

TMH: Az említett partnerek asztalánál melyik palackozásokra hívnád fel a figyelmet? Mit ajánlassz feltétlenül?

SZ.K.: A Glenfarclas standjáról a 175th Anniversary és a 40 éves palackozást emelném ki.Feltétlen megemlítenám az Arrantól a Machrie Moor-t és a 12 éves Cask Strength palackozásukat,a Bruichladdichtól az An Turas Mor-t, a BenRiachtól a Solsticet és a Horizonst. Mindig érdekes a Benromach teljes sora, tetszeni fog a látogatóknak a Bladnoch és a Macduff is szerintem.A Whiskynet képviseli a Springbank,Longrow,Hazelburn triót is,rájuk is felhívnám a figyelmet, ahogy az InverHouse összes újdonságát is ajánlani tudom mindenkinek. A független palackozók közül mindig érdekesek a Wilson & Morgan és a Douglas Laing palackozások,a blendek közül pedig a Black Bull és a Big Smoke fantázianevűeket javasolnám.

TMH: A tavalyi rendezvényből kiindulva lesz amit idén máshogy csináltok majd?

SZ.K.: A tavalyi egy jól előkészített, sikeres rendezvény volt, így követjük a 2010-es tapasztalatokat. Talán kicsit kevesebb whiskyt viszünk ki, mert tavaly rengeteget cipeltünk és hoztunk vissza.

TMH: Mekkora energia egy ilyen rendezvényen szervezőként és kiállítóként is helytállni?

SZ.K.: Szervezőként az idén kevésbe vagyok jelen, mert ezt igyekszünk egyre jobban elkülöníteni a WhiskyNettől, mind humán erőforrásilag mind pedig az adminisztrációt tekintve. A Whisky Show-t a Kovács Dávid által fémjelzett Magyarországi Whisky Klub és a hozzánk közel álló Milford Kft. szervezi. Kiállítóként a kilenc stand előkészítése, menedzselése azonban így is elég feladatot ad a teljes cégnek. De hát ezek örömteli feladatok, örülünk, hogy ilyen sok partnerünk fogadta el felkérésünket a részvételre.

TMH: 2010-hez hasonlóan idén is lesznek általad tartott kóstolások,szemináriumok a második whisky show-n?

SZ.K.: Én az Inver house termékekből tartok előadást, ezzel segítve a cég márka nagykövetét, aki szeretne végig a standon maradni, mivel ez első magyarországi megjelenésük. Ráadásul mindegyik lepárlóval és lepárló mesterrel személyes kapcsolatom van, jártam ott. Szintén a Whiskynet képviseletében Szigeti Zsolt pedig a Springbank márkékról tart előadást.

TMH: Eddig a klasszikus kiállítás irányából közelítettük meg a kérdést,úgy is mint standok,kóstolók,előadások. De a Whisky Show alatt meg is lehet vásárolni a bemutatott termékeket.Milyen akciókkal készültök?

SZ.K.: Csakúgy mint tavaly, az összes, a Show-n kapható 0,7l-es whiskyt a maximális nagykereskedelmi engedménnyel, azaz 20%-al kínáljuk. Magánembereknek kihagyhatatlan lehetőség!

TMH: Milyen várakozással tekintessz a második magyarországi whisky fesztiválra?Mivel lennél elégedett október 15.-én,mondjuk úgy éjfél magasságában?:)

SZ.K.: Örülnék neki, ha az idei rendezvény is a tavalyihoz hasonló családias, közvetlen légkörben zajlana. Kicsivel több látogatóra számítunk, hiszen ez már a második ilyen rendezvény, a mi ismertségünk, támogatottságunk is nőtt tavaly óta és hát a társkiállítók is megteszik a tőlük telhetőt. Én személy szerint örülnék, ha a tavalyinál több időm lenne a látogatókkal való beszélgetésre valamelyik standunknál.

 

A Whisky Shop/Whiskynet tehát felkészült. A visszaszámlálás megkezdődött,hamarosan megkóstolhatjuk a whiskyket amit a hazai szakbolt első embere ajánlott,beülhetünk az említett előadásokra és eszmét cserélhetünk a Budapestre látogató skót szakemberekkel.És természetesen a hazai italkultúra képviselővel is.

Ha pedig valóban lesz ideje,bátran szólítsátok meg a kép bal oldalán látható hölgyet.:)

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása