Egységben a segítség-Spirit of Unity Blended Malt
2011. április 04. írta: Barman's Choice

Egységben a segítség-Spirit of Unity Blended Malt

A japán természeti katasztrófa és az az után történt események áldozatainak megsegítésére a skót single malt ipar egyedi módon igyekszik segíteni.

Hét független skót whisky lepárló egy-egy hordó malttal járul hozzá egy olyan,limitált mennyiségben kiadott blended malt whiskyhez,aminek bevételei a japánok megsegítésére lesz fordítva.Mivel a lepárlók az elmúlt években a távol-keleti piacok erős növekedése miatt nem csak üzleti,de baráti kapcsolatokat is kialakitottak Ázsiában,kötelességüknek érezték,hogy a maguk módján jelezzék,a bajban a barátokra igenis lehet számítani.

Az ötlet az Arran Distillery igazgatójától,Euan Mitchelltől származik.A hét lepárló akik egy-egy hordót adnak a blendhez:az Arran,a BenRiach,a GlenDronach,a Springbank,a Kilchoman,a Glengyle,és a Bladnoch.

A hét lepárló az öt whisky régió mindegyikét plusz a szigeteket képviseli(Island-Arran,Islay-Kilchoman,Highland-GlenDronach,Speyside-BenRiach,Campbeltown-Springbank,Glengyle).Az új blended malt-azaz olyan skót kevert whisky,amelyik csak single maltok keverésével készül-a Spirit of Unity nevet kapta.2000 palacknyi ,46% alkoholfokkal tervezett whisky április végén kerül a nyilvánosság elé.1200 palack ebből az Egyesül Királyságban lesz piacra dobva,800 palack pedig Új-Zélandra kerül,ahol a pár hónappal ezelőtti földrengés utáni támogatások mértékét növeli a befolyó összeg.

A technikai részek,mint a keverés,palackozás a BenRiach Newbridge nevű telephelyén,palackozósorán történnek majd.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása