Palackposta
2010. szeptember 21. írta: Barman's Choice

Palackposta

A szeptemberi aktuális megjelenések a Duncan Taylor független palackozótól.

A 30 év és az annál idősebb maltok sorozata a Rare Auld az őszt három speysidei whiskyvel vezeti be.Egy Aberlour 1993 17yo 54.7%  cask no.2840, Caperdonich 1972 37yo  51.4% cask no.6735 és egy Glen Grant 1972 38yo  48.7% cask no.1648 képviseli a céget.

Szintén egy Glen Grant (1972 38yo cask no.446483, 54.8%) került az Octave and Quarter Cask sorozatba.Ismerve a quarter casknek a whiskyre gyakorolt befolyását ez a Glen Grant nagyon ajánlott a klasszikus speysidei stilust kedvelő de kisérletező kedvű rajongóknak.

A Lonach Collection egy tisztelgés a skót hagyományok és történelem elött.Ez a sorozat minden év augusztusában jelenik meg.Különlegesége,hogy a Lonach Gathering,egy klán találkozó inspirálta.Ez a tradicionális felfüldi rendezvény minden év augusztusának negyedik vasárnapján kerül megrendezésre ahol a Duncan Taylor ezzel a sorozattal tiszteleg a résztvevők és látogatók előtt.A whiskyk ebben a sorozatban egy lepárlóból származó két különböző karaktert képviselő hordótipusból származó malt házasitásából kerülnek ki.Idén egy Bunnahabhain 1969 40yo 40% és egy Glenlivet 1970 40yo 40% hivatott ünnepelni a Lonach klán találkozót.

A hónap Duncan Taylor krónikájához tartozik még a szakmagazin által díjazott független palackozók versengésében elért szép eredmények felsorolása is.A cég két arany fokozatú győzelmet könyvelhet el a kategóriákban.Egy alföldi, fiatal Auchentoshan és egy szép Highland Park a szigetekről de nem Islayról származó,19+ kategóriában érte el a legjobb minősitést.Ezeken kívül három ezüst és négy bronz éremmel díjazott whisky bőviti idéntől a DTC dicsőséglistáját.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása