Whiskypress
2010. június 09. írta: Barman's Choice

Whiskypress

A walesi herceg és felesége jelenlétében adták át a Glenlivet új beruházását.A több millió fontos beruházás részeként többek közt 8 új washback(oregon pine) és hat lepárlóüst is beszerelésre került.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Újabb részletek a GlenDronach vadonatúj érleléseiről.

A négy variáció két tagja 14 éves.Mindkettő bourbon hordóban pihent ami nem a klasszikus,sherrys GlenDronach stilus.A  sauternes érlelést kapott és a virgin oak egyaránt 46%abv.Ahogy a 15 éves Moscatel és a 20 éves Tawny Port érlelések is.Előbbi szintén bourbon hordóban aludt míg a portói érlelés europai sherry hordó után 18 hónapot kapott portoi kezelésként.Kicsit meghökkentő variációk a hagyományosnak mondott housestylehoz mérve.Természetesen az érlelések korábban a nagytestvér BenRiach portfolióban már bizonyitotak de hogy mit fognak mutatni a GlenDronach házbeliekkel azt 50 és 80 font közti árért megtudhatjuk.Már akit érdekel..

De hogy egy kicsit a helyére billenjen a GlenDronach renoméja,az ismert sherrys karaktereket tekintve idén is lesz sibgle cask sorozat.Mielött a benriachos stilus kibillentené a klasszikusnak igért régi-új irányvonalat a lepárlónál oloroso és pedro ximinez vintage kiadásokkal erősit a GlenDronach.A Vintage 1970,1971,1990,1993 single cask palackozások oloroso sherry butt hordókban érlelődtek.Az 1978-as oloroso sherry puncheon tipusúban míg az 1989 és az 1991-es vintage px sherry puncheon hordóból érkezett.Ezek már bíztatóbb hirek.

----------------------------------------------------------------------------------------

Pár szép kép a Speyside legújabb,legnagyobb single malt lepárlójáról.A 40 millió fontos beruházás a Diageo ékköve lesz.A beruházás 3000 négyzetméteres alapterülettel rendelkezik és 10 millió liter single malt whisky termelésére képes éves szinten.ROSEISLA Distillery,Elgin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása