Új exkluzív Laphroaig
2010. május 07. írta: Barman's Choice

Új exkluzív Laphroaig

Viszonylag ritkán vezet be a piacra új megjelenést a világ egyik legnépszerűbb lepárlója,a Laphroaig.Szerencsére a 10 és 18 éves változatok,a Quarter Cask,a Cask Strength és a Triplewood tökéletesen elegendőek leképezni a kultikus single malt ízvilágát.Kimaradnak a különböző érlelések a hivatalos megjelenésekből helyettük a Feis Ila fesztiválra rendszeresen kiadnak egy Cairdeas nevű variációt.Az idei is érkezik hamarosan.

Most a ritkának számító megjelenések egyikét jelentették be hivatalosan.Szinte természetesen a travel retail nevű kereskedelmi szektorban szánják a tizennyolc évig hogshead barrelben érlelt majd két évig a szinte védjegynek számító quarter caskben pihent whiskyt.Így született meg az új,Laphroaig Double Cask 20 Years Old.

Egyedi számozású és a distillery manager John Campbell által szignált,limitált 750 palacknyi,46.6% alkoholerősségű single malt ára is exkluzív.A hírek szerint 200 font felett lesz egy palack és még csak nem is lesz elérhető minden reptéri vámmentes boltban,amik gyakorlatilag a travel retail szegmenst jelentik.Kizárólag Párizyban lesz elérhető.Az érlelésekből kiindulva a klasszikus Laphroaig tőzeges,medicinális jellegét a quarter cask egy édes,gazdag ízvilággal egésziti ki igy egy remek és a fenti adatokat figyelembe véve valóban egy exkluziv példánnyal bővül a Laphroaig család.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez volt az év-május « The Maltbank Herald 2010.12.05. 14:09:18

[...] Lagavulin szomszédjai közül a Laphroaig Cairdeasfesztivál palackozása mellett a Laphroaig Double Cask 20 Years Old örvendeztette meg a füstös whiskyk kedvelőit.Az Ardbeg is májusban robbantott nagyot.A tavalyi [...]
süti beállítások módosítása