A Speyside csillagai
2010. május 06. írta: Barman's Choice

A Speyside csillagai

Az idei Spirit of Speyside fesztivál legjobb single maltjait januárban kezdték el kóstolni és kiválogatni a zsűritagok.Több mint ötven whisky közül a múlt heti fesztivál megnyitóra kategóriánként két lehetséges győztest nevesítettek a szervezők.A 12 és ezalatti kategóriában az Aberlour 10 évese és a Balvenie DoubleWood 12yo,a 13-20 évesek versenyében a Mannochmore 18yo és az A berlour 16yo,míg a 20 év feletti single maltok közül a The Glenlivet 25yo és a Benromach 1968 Vintage volt esélyes a győzelemre.

A fesztivál utolsó napjaiban a több mint száz főből álló ítéletet hozó grémium a látogatók közül került ki.Így a Spirit of Speyside győztes single maltjának választott whisky elmondhatja magáról,hogy igazán a közönség itélete alapján lett a skót whisky legfontosabb territóriumának legjobbja.

A díjazottak,győztesek pedig:Aberlour 10 YO,Aberlour 16YO,Benromach 1968!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez volt az év-május « The Maltbank Herald 2010.12.05. 14:09:06

[...] mint fotóverseny,koktélverseny,gasztronómiai versengés.Természetesen a whisky viszi a prímet.Idén a fesztivál whiskyjei a különböző kategóriákban az Aberlour és a Benromach lepárlókb...Különleges pillanat volt a Spirit of Speyside 2010-nek,hogy a Glenfarclas bemutatta a 40 years old [...]
süti beállítások módosítása