Whisky Show Budapest 2010
2010. január 10. írta: Barman's Choice

Whisky Show Budapest 2010

 

Mikozben a hohelyzet fokozodik(a fagyott hotomeg miatt beszakadt a Strathisla leparlo egyik raktaranak fem tetoszerkezete),mikozben frissult a Manager's Choice masodik adagnyi single caskrol szolo bejegyzese a friss debutansok fotoival,mikozben a blog uj "arculatat" szerkesztem,mikozben mar piszkozatba rendezem a kovetkezo megjelenesrol szolo hiradast(Springbank CV!) addig megerkeztek az elso hirek az aprilisi budapesti Whisky Show-al kapcsolatban.A kovetkezo sorokban egy beszelgetes szerkesztett valtozatat olvashatjatok.Ezuton is koszonom Kovacs Davidnak az informaciokat.

TMH:David,Te mint az MWE elnoke es a whisky show egyik szervezoje segitenel kicsit,hogy tisztabban lassak azok akik nem ismerik a magyar whisky kedvelok szubkulturajat kik is a szereploi es szervezoi ennek az esemenynek es a magyar whisky eletnek?

Kovacs David(D):A Whisky Show Budapest 2010 szervezoi ahogy a honlapon is olvashato,a Magyar Whisky Egyesulet es a Whiskynet csapata.Elobbi egy whisky kedvelo barati tarsasagbol notte ki magat egy kozel 30 fos tagsaggal rendelkezo aktiv egyesulette,utobbiak pedig a whisky kereskedelem hazai apostolai.Az otlet a show-val kapcsolatban mar az MWE alapitasakor is felmerult aztan ahogy telt mult az ido kicsit hatterbe szorult.A szinten MWE tag Whiskynet tulajdonosa kerdezte meg tolem egy egyesuleti rendezvenyen,hogy megvan e meg a show otlete,mondtam,hogy meg,a tobbit pedig a honlapon olvashatjatok.

TMH:Letezik meg egy magyar whisky klub az SMWS helyi fiokja.Van valami oka,hogy oket nem latni a szervezok kozt?

D:Az egyetlen ok,hogy az SMWS van is meg nincs is.Sajnos mind szervezesi mind anyagi szempontbol egy SMWS mukodtetese komoly kihivas.Mi,a Magyar Whisky Egyesulet egy nagyobb mozgasterrel rendelkezunk es aktivabb modon tudjuk ezt megoldani mint a magyar Smws.De a tagokat,sot az alapitokat tekintve is van atjaras a ket klub kozt,szoval azert az Smws ilyen forman "ott lesz" a rendezvenyen.

TMH:Az idopontot,a helyszint es a kiallitokat a honlapon megtekinthetjuk.Miert pont ezek a whiskyk es bovul e majd a lista?

D:A helyszin a Thermal Hotel Aquincum,az idopont pedig aprilis 24.-e.Termeszetesen bovulni fog a lista,ezen dolgozunk.Az elsokent nyilvanossagra hozott whiskyk a tamogatoinknak koszonhetoen,tulajdonkeppen a szervezok munkaja reven evidensek voltak.En "hoztam" a Glenfiddich,Grant's vonalat,a Whiskynet a maga partnereit a skot leparlok kozul,es igy tovabb.Targyalunk a diageo-s whiskyk jelenleterol is..

TMH:Eselyes a hirhedt Manager's Choice darajait akarcsak latni is Pesten?

D:Nem tartom valoszinuleg,nekik ez itt nem piac.Viszont ha mar itt tartunk szeretnem elmondani,hogy a rendezveny elsosorban a magyarorszagi whisky fogyasztas nepszerusiteset tuzte ki celul.Uzleti rendezveny is ugyan de mindannyian foleg a whisky miatt csinaljuk.A szervezes anyagi resze nem kicsit megterhelo de ha nullara kihozzuk a showt es idovel megno az esemeny akkorava,hogy az az idevonzott latogatok reven hozzajarulhat Budapest vilagvarosi megitelesehez akkor azt hiszem elegedettek lehetunk.

TMH:A reszletekre a show programjaval kapcsolatban  szeretnek majd egy kesobbi beszelgetest is,de amolyan "mezesmadzagkent" emlitenel par nevet akik emelik majd az esemeny szinvonalat szakmai jelenletukkel?

D:Nem titok,hogy szeretnenk ha itt lenne a BenRiachtol maga Billy Walker,a Bruichladdichtol Jim McEwan,termeszetesen a magyar szakemberekrol nem is beszelve.Tulajdonkeppen ha a lehetosegeink es a kapcsolataink megfeleloen mukodnek majd barkit szivesen latunk Skociabol.Es ha mar a neves szereplok szoba kerultek akkor azt peldaul jelentos dolognak tartom,hogy a vilaghires Octomore Budapesten is be fog mutatkozni.

TMH:A honlapon eleg reszletesek a jegyarakrol szolo informaciok de a szeminariumok kicsit meg titokzatosak..

D:Igen,a jegyek es a kuponrendszer segitsegevel a latogatok kostolhatnak is es resztvehetnek a kulonbozo szeminariumokon,masterclassokon.Ezeknek a reszletei meg nem alakultak ki veglegesen.

TMH:Ok,David,varjuk a hireket!

Elsore ennyi,a Herald igyekszik tovabbra is beszamolni az aktualitasokrol,idonkent zaklatjuk majd Davidot is a tovabbi reszletekert es ha valakinek kerdese van a kommentek rovatban felteheti,tovabbitom az illetekesnek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez volt az év-január « The Maltbank Herald 2010.11.30. 15:15:55

[...] Szintén az átszervezésről szóló posztban említődött meg legelőször egy történelmi dolog.Januárra már hivatalossá vált és “visszafordíthatatlanul” elkezdődött valami komoly dolog a magyar whiskyrajongók érdekében.Az első magyar Whisky Show várt ránk pár hónappal később,ez pedig mint magyar whisky blognak egy rendkívüli fontos és remek lehetőséget nyújtott propagálni kedvenc italom.A főszervezők egyikével,a magyar whiskyszubkultúra hazai apostolával,Kovács Dáviddal már 2009 nyarán felvettem a kapcsolatot de sajnos a személyes találkozás akkor,Dávid speysidei turnéja során időhiány miatt elmaradt.Januárban azonban a Whisky Show propagálása során,egyeztetés után belekezdtünk egy riportsorozatba,ahol időről időre Dávid megosztotta velem és a blog olvasóival a show szervezés aktualitásait,információit.Ezúton is köszönöm neki,hogy minden alkalommal rendelkezésemre állt és segitett nekem.Nagy megtiszteltetés volt vele “dolgozni” és örömömre szolgált a személyes találkozás is később Budapesten.Kattints ide és olvasd el az első beszélgetést Kovács Dáviddal,az első magyar whisky show egy... [...]

A második!-II.Budapest Whisky Show « The Maltbank Herald 2011.07.21. 17:16:03

[...] Beszélgetés az első budapesti whisky showról Kovács Dáviddal,KATT IDE. [...]
süti beállítások módosítása