Ujdonsagok
2009. június 16. írta: Barman's Choice

Ujdonsagok

Az elmult hetek ujdonsagai kozul ket kevesbe elismert maltrol irnek egy-egy rovid sort..

A Diageo bemutatta az uj 12 eves,46%abv CLYNELISH-t.(Szemely szerint az egyik kedvencemrol van szo,igy igyekszem tobb infot beszerezni,ha barki tud valamit irjon..).

A masik rovidke hir,eladta elso palack single maltjat az Islay szigeti KILCHOMAN DISTILLERY.A szigeteken harmadikkent,Skociaban hatodikkent alkalmaznak malting floort a 3 evvel ezelott indult farmon.Ennel viszont sokal erdekesebb,hogy az arpa amit felhasznalnak az a farm teruleten termelik,sajat alapanyagot hasznalnak tehat.Keves autentikusabb leparlo van..A Kilchoman az eves 90 000 liternyi eloallitott alkohol mennyisegevel az egyik legkisebb distillery.Hordoik 80%-ban a Kentucky Buffallo Trace-tol erkeznek vegyesen uj es refill bourbon hordok,a maradek 20% pedig uj,europai oloroso sherry hordo.Az elso palackot a fozde nyilt napjan licitalassal ertekesitettek es a szerencses(vagy bolond?) vasarlo 5400 fontot fizetett a nedunek meg alig nevezheto whiskyert.

niels.

..a fanatikus dan,Niels az 5400 fontos Kilchomannal.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása