Fullbordó - Glen Garioch Bordeaux Cask 1998
2014. június 10. írta: Barman's Choice

Fullbordó - Glen Garioch Bordeaux Cask 1998

 

A nyár a színek kavalkádját hozta el . Az Ardbeg zöld-aranyban nyomja a Copacabana fövenyén , a Glen Garioch meg vörösben feszít Dél-Franciaország lankáin .

Szinte napra pontosan tizenhat évvel ezelőtt került egy adagnyi új párlat az oldmeldrumi whisky lepárló , a Glen Garioch üstjeiből francia boroshordókba . Egészen pontosan a bordeaux-i Saint Julien hordóiba . Aztán 15 év alvás után Rachel Barrie master blender felébresztette , a kollégái felöltöztették a ház ruhájába és most kilépett a fényre , mint az első teljes boroshordós érlelése a Glen Garioch Distillerynek.

A whisky limitált mennyiségben, 5400 palackkal jelenik meg . Az alkoholerőssége 48 % -os . Alkotói szerint igazi példája a történelmi skót-francia szövetség együttműködésének , az Auld Alliance-nak. A bordeaux barrique hordó csak még jobban kiemelte a házra jellemző robusztus, malátás,édes,fűszeres aromák rétegeit . A legvonzóbb leirás szerint az új full bordeaux érlelés olyan , mint egy áfonyás csokimuffin gyömbérrel töltve . Igazán jól hangzik , ott van benne a finesz !

 

GG-Wine-Cask-Matured

 

A Glen Garioch Bordeaux Wine Cask 1998 színe ragyogó réz . Illatában áfonya, vadszeder , szilva tölti meg az orrunkat, csipetnyi csokoládéval és barnacukorral meghintve . Erős szerkezetű ,robusztus whisky, ízében a maláta , őszi gyümölcsök leveses édessége és gyömbérlekvár dominál . Lecsengésében édes méz és enyhén csípős füszeresség .

Egy igazi highlander , klasszikus francia hordóban .

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása