Új Balblair vintage palackozások
2014. március 03. írta: Barman's Choice

Új Balblair vintage palackozások

 

A Balblair a decemberben kihozott , új palackozásai után ismét három friss kiadással jelentkezik . A triumvirátus a travel retail polcaira rendezkedik be jövő hónapban . A legújabb Balblair maltok ezúttal új évjáratokat és egy kevésbé megszokott érlelést jelentenek .

Mind a három whisky 46 %-os alkoholerőséggel jelenik meg . Természetesen egyik sem színezett és mindegyik non-chill . Két évjáratból válogattak a lepárló szakemberei és a választásuk a 2004-es és az 1999-es évben hordóba került párlatokra esett . Az előzőből rögtön két variációt is bemutatnak . Az egyik a megszokot bourbon érlelés . A másik kimondottan az ázsiai piacra szánt, sherry butt hordókban érlelt Balblair . Mivel a lepárló főleg a bourbon és amerikai tölgyhordós érleléseiről ismert , az ex- sherry hordóban altatott Balblair igen szép és kellemes meglepetés tőlük .

balblair04

A másik vintage , az 1999-es pedig szintén egy érdekesség ,hiszen ebből az évből még nem jelent meg hivatalos Balblair palackozás .

balblair-large

A megjelenés a szokásos ,elegáns , egyedi balblaires cucc . Sajnos, ezek a palackok az utazóknak könnyebben elérhetőek lesznek , de ha akartok egy jó tippet , azt javaslom , kérjetek meg ismerőst aki gyakran repül , hogy szerezzen be egyet nektek . Ha meg valaki épp Ázsiába repül ,szóljon nekem is ! Az a sherry érlelt Balblair nagyon kiváncsivá tett !

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása