Special Releases 2013
2013. szeptember 17. írta: Barman's Choice

Special Releases 2013

Sírjunk . Vagy nevessünk .Megjelent a Diageo évente kiadott speciális sorozatának 2013-as adagja .

Az ember tényleg nem tudja , bosszankodjon e azon , hogy nincs olyan helyzetben , hogy az idei tíz palackozás közül egy sem kompatibilis a pénztárcájával vagy mosolyogva konstatálja ahogy a szokásos szeptemberi forrongások a csúnya Diageo árpolitikája ellen ellepik az összes whiskyvel foglalkozó felületet ,uralja a beszélgetéseket .

Semmi újdonság nincs abban , hogy az apadó készletek évről-évre magasabb árakat generálnak . Nyilvánvaló volt az is , hogy ha a tavalyi Brora vagy Port Ellen árak nem lettek volna eléggé horrorisztikusak , előbb-utóbb valamelyik olyan árcédulát kap , amiért testvérek közt is lassan egy komolyabb autót vagy egy garzonlakást kap az ember . No, 2013 -ban eljött ez az év is . Mondom , ebben semmi meglepő . Ahogy a logika azt diktálta , hogy abban sem lesz semmi sokkoló , ha ezek a bezárt lepárlókból származó whiskyk lassan matuzsálemi korba érnek és más készlet nem lévén , a Special Release aktuális palackjai közt lesz olyan , ami több időt töltött hordóban mint jópárunk kétlábon a Földön . Ez az év szintén eljött . Sejteni lehetett , hogy idővel sorra kerülnek a sorozatban azok a lepárlók is , amikre eddig nem sok figyelem jutott . Minden évben van egy vagy kettő ilyen malt whisky a sorban . És még mindig vannak olyanok akikre az ember nagyon vár . És reménykedik , hogy ha az igazi kedvenc belép a sorba , - ha nem is "emberi" - de pár év alatt kigazdálkodható ára lesz ...

Az árképzésről való filozofálgatások helyett , kerülve a hájpolást , nézzük egyszerűen a tényeket . A 2013-as Special Release tíz whiskyvel áll fel . Köztük a szokásos Brora és Port Ellen , a Caol Ila , a Lagavulin és a Talisker . Ők a keménymag . Melléjük csatlakozik évente pár meglepetés palackozás . Idén végre megjelent egy Oban , nem is akármilyen korral , a Diageo betette a sorba a keleti piacokon remeklő Singleton egyik variációját , ott van a világ vezető whiskyjének, a Johnnie Walkernek a szíve , a Cardhu egy koros palackozása és egy bezárt lepárló komoly évjáratú maltja , egy Convalmore .

Nézzük betűrendben !

Brora 35 yo

A világ egyik legritkább malt whiskyjének számító sutherlandi kincs , az oldschool stílus emblematikus itala , a highlandi vadmacska idén 37 éves korral jelenik meg . Refill American Oak és European Oak hordókból származik , alkoholerőssége 49.9 % -os . 2944 palackkal dobtak ki belőle , az ára pedig 750 GBP .

cc 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása